Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de Marți seară la Ateneul Român - 3 aprilie 2018

Publicat: miercuri, 4 Aprilie 2018 , ora 12.12

Harpa a fost "vedeta" recitalului din 3 aprilie de la Sala Mică a Ateneului Român. Iar invitat al seratelor de marți a fost Viktor Hartobanu - profesor la Conservatorul de muzică din Feldkirch, Austria. Laureat al mai multor concursuri internaționale, Viktor Hartobanu este un muzician complex, interpret și compozitor care ne-a oferit un parcurs interesant în care s-au regăsit compoziții proprii și aranjamente pentru harpă realizate de el. Viktor Hartobanu și-a explicat demersul muzical, ne-a dezvăluit harpa în complexitatea ei cu abilități tehnice spectaculoase. Alături de invitații săi Miruna Vidican și Andrei Olaru, Viktor Hartobanu a avut parte de un public numeros ce a umplut sala mică a Ateneului. Emoționat la prima apariție în cadrul seratelor de marți, acesta a mărturisit:

"E o atmosferă minunată. Efectiv, e ca o cutie de bijuterii sala asta și... a fost foarte receptiv publicul. Mai mult nu poți să-ți dorești ca artist, ca ei într-adevăr să asculte și să fie foarte atenți. Și-s fericit, a ieșit bine! A ieșit chiar foarte bine. Mă bucur și de reacțiile publicului. A fost minunat!"

28 de ani numără Viktor Hartobanu, un muzician care dă viață harpei convertind-o într-un instrument solistic interesant prin multitudinea sonorităților dezvăluite cu o tehnică exemplară.

Reportaj realizat de Jeanine Costache