Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de Marți seara la Ateneul Român - 13 martie 2018

Publicat: miercuri, 14 Martie 2018 , ora 13.30

Doar 11 ani are Eva Garet și în palmares peste 40 de trofee. Tânăra pianistă a fost invitata seratelor de marți din 13 martie. În 2016, când a devenit cea mai tânără câștigătoare a Concursului și trofeului "Lira de aur", președintele juriului profesor universitar doctor Vlad Dimulescu, o vedea pe Eva Garet ca pe un un mic geniu, afirmând, citez: "este unul din cele mai frumoase talente pe care le are țara noastră".

În ianuarie 2018, Eva Garet a debutat ca pianist concertist pe scena Sălii Radio cu Concertul nr. 23 pentru pian și orchestră de Mozart. Pentru cei 11 ani, Eva Garet s-a încumetat la un program lung și dificil pe care l-a memorat în totalitate, a demonstrat stăpânire de sine o bună tehnică pianistică și multă expresivitate. De evoluția elevei sale a fost mulțumită Mihaela Zamfirescu, cea care îi îndrumă pașii la Liceul de Muzică "George Enescu" din București:

"Este un copil deosebit, un copil aparte, cu o mare putere de concentrare, cu o mare putere de muncă, cu o minte extraordinară, cu o mare sensibilitate, care depune o cantitate imensă de muncă. Face repertorii foarte mari, foarte multe și, zic eu, și cu folos. Astă seară a fost bine, se poate să fie și mai bine. Multe din piese sunt destul de nou abordate și este un prim contact cu scena și cu publicul în privința lor. Și, dorim să fim și mai bine. Are perspective - toate datele confirmă acest lucru -, un pic de noroc îi trebuie și restul vine de la ea."

Scarlatti, Beethoven, Liszt, Chopin și Enescu sunt compozitorii pentru care a optat Eva Garet, recitalul său de la Sala mică a Ateneului Român fiind apreciat de un public numeros și entuziast. Eva Garet este o speranță pianistică apreciată de specialiști ce a confirmat deja la concursurile la care a participat. Reținem așadar numele ei despre care cu siguranță vom mai auzi.

Reportaj realizat de Jeanine Costache