Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Ascultă 5 minute de muzică clasică - reportaj la Centrul comercial ParkLake, București

Publicat: luni, 23 Octombrie 2017 , ora 16.22

O seară obișnuită de vineri, se încheie, pentru unii oameni, cu o vizită la Orchestra Națională Radio, la filarmonică, operă sau la teatru, cinematograf, însă marea majoritate își dorește să termine cât mai repede ziua și să ajungă acasă. Prinși pe holurile Centrului Comercial ParkLake, destul de mulți au ridicat urechile, când pe sistemul de amplificare al magazinului s-au auzit, de la ora 19.00, cele cinci minute de muzică clasică. Iată câteva dintre reacțiile celor prezenți:

- Foarte OK. Puțin mai relaxant, puțin mai detensionant. Cel puțin are un mic impact.

- Se simte altfel. Cine e cunoscător de muzică clasică clar trăiește momentul și e plăcut surprins să audă în magazin așa ceva.

- Eu una am fost. Este foarte bine să avem și altceva în magazin.


Clienții magazinului au avut ocazia, grație postului Radio România Muzical să asculte partea a 3-a din concertul pentru clarinet și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart, într-o versiune pentru acordeon și orchestră cu Richard Galliano și să-și ia astfel doza homeopată de frumos. Iată cum au reacționat la această lucrare:

Ați sesizat schimbarea de muzică în magazin? Cum vi se pare?

Chiar sunt surprinsă. E foarte tare. Nu mă așteptam să dau de genul ăsta de muzică într-un mall, până la urmă.


E vorba despre un proiect al nostru
Ascultă 5 minute de muzică clasică, un proiect Radio România Muzical. Cum vi se pare ideea aceasta, de a aduce muzica clasică aproape de oameni?

E minunată. E prima dată când aud, dar o să fiu mai atentă de-acum încolo să aud și în alte locuri.


Până la finele acestei luni vă mai puteți găsi doza de frumos în cele mai surprinzătoare locuri în care este implementat proiectul Ascultă 5 minute de
muzică clasică.


Reportaj realizat de Radu Mihalache