Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. 'Ce bucluc!' - Corul de Copii Radio în concert la Sala Radio

Publicat: luni, 10 Aprilie 2017 , ora 11.04

"Ce bucluc!" este un concert-spectacol în care Corul de Copii Radio dirijat de Voicu Popescu îmbină ritmurile contemporane cu versuri din Marin Sorescu, Tudor Arghezi și momentele de pantomimă ale actorului Dragoș Huluba care, de altfel, este și regizorul spectacolului.

Acompaniați la pian de Magdalena Faur, la orgă de Simona Săndulescu și la vibrafon de Alexandru Anastasiu, în a doua parte a concertului, dedicată sărbătorii pascale, copiii au interpretat lucrări semnate de Cornelia Tăută și Felicia Donceanu. Apreciați pe cele mai importante scene din Europa și laureați la concursurile internaționale, copiii din Corul Radio au cântat piese solicitante din punct de vedere al interpretării, care au fost aplaudate îndelung de către public.

"Minunat! Copiii sunt minunați… un program foarte greu de interpretat, cu multe probleme tehnice, dar pe care copiii le-au depășit cu succes. Felicitări și dirijorului și copiilor!"

Cum a fost?

"Minunat! A fost antrenant. Au fost zâmbitori, ne-au creat o stare bună de spirit în seara aceasta."

"Mi-a plăcut foarte mult și m-a făcut să simt emoție."

"E prima dată, dar a fost foarte frumos și cred că o să mai vin."

A fost vreo piesă care ți-a plăcut mai mult?

"Partea cu papucul dumneavoastră."

Maestre Voicu Popescu, o seară în care muzica contemporană s-a îmbinat cu poeziile lui Arghezi, Marin Sorescu… Cum a fost?

…Cu exerciții de pantomimă, cu expresie corporală, cu scandări, cu lucruri care ies puțin din obișnuitul corurilor, de copii mai ales. Sigur, ne-am propus după câțiva ani de alte genuri abordate, cum a fost programul de muzică barocă de anul trecut, a venit și momentul muzicii noi, care exprimă spiritul nou. Și pledoaria noastră în această seară a fost de a redescoperi copilăria prin cântecele ei, dar aduse desigur la nivelul la care copiii noștri înțeleg deja să vadă existența, pentru că ne uităm la ei… la 2-3 ani știu deja să vadă existența, știu să deschidă gadgeturi, deci acest să zicem folclor adaptat de compozitorii contemporani la un limbaj mult mai evoluat și cu niște provocări de ordin ritmico-melodic și nu numai, și expresiv, au făcut ca aceste piese să rămână în patrimoniul nostru și prin interpretarea Corului de Copii Radio, pentru că unele sunt dificile, iar copiilor trebuie să le rămână imprimate în suflet aceste sonorități, aceste arhetipuri sonore pe care, eu știu, poate la rândul lor să le cultive copiilor lor. Altfel, ne pierdem rădăcina și nu mai știm de unde am plecat.

Un reportaj realizat de Francesca Rusu,
Radio România Cultural