Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Ascultă 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale - Carrefour Băneasa

Publicat: miercuri, 29 Martie 2017 , ora 13.30

Băneasa, marți, puțin trecut de ora 18:00 și... în magazinul vizitat, după obișnuitele hituri amestecate cu anunțuri ale magazinului, urmează "Momentul muzical" semnat de Nicolae Kirculescu.

"E teleenciclopedia!"

Cumpărătorii Carrefour Băneasa s-au bucurat de cele 5 minute de muzică clasică, grație proiectului Radio România Muzical, iar câțiva dintre ei au vorbit despre această inițiativă.

"Este o încântare pentru mine. Cred că gustul se educă."

"Mi se pare foarte ok, mai ales că acum nu prea se mai face educație în sensul acesta și cred că sunt foarte mulți care vor descoperi că le place și că e ceva agreabil. În felul acesta se mai schimbă ceva!"

"Nu sunt neapărat o cunoscătoare a muzicii clasice, dar îmi face plăcere s-o ascult. Sunt foarte apropiată de Radio România Muzical. Ascult în fiecare zi."

"Mi se pare foarte interesant. Cred că este momentul să cunoaștem și această latură a artei și a culturii, mai ales că are multe de oferit și cred că noi ca și popor suntem puțin în urmă pe această parte. Și cred că am avut n iște oameni pe care trebuie să-i apreciem - Enescu, Lipatti… Șitu că ați avut proiectul cu Lipatti - 100 de ani de la naștere. Cred că este minunat ceea ce faceți și ar trebui să faceți și în continuare și să nu abandonați proiectul pentru că, realmente, pentru generația tânără și nu numai este un adevărat câștig."

"E o idee nemaipomenită! Bine, eu sunt subiectiv pentru că sunt ascultător de muzică clasică. Urmăresc proiect cred că de la început. Profesia face să tot merg prin mediile astea mai puțin convenționale prin care dumneavoastră difuzați programul "Ascultă 5 minute de muzică clasică", observându-l de la început. Atunci lumea a reacționat puțin mai rezervat, dar s-a obișnuit. N-am decât cuvinte de laudă. E, probabil, unul din puținele medii în care își pot deschide apetitul pentru o astfel de muzică."

Așa cum știți, proiectul continuă până vineri, 31 martie, inclusiv; vă invităm să ascultați cele cinci minute de muzică clasică în spații neconvenționale de pe întreg teritoriul țării - hipermarketuri, mall-uri, magazine de bricolaj și mobilă, librării, muzee și sedii de firme. În același timp, "Ascultă 5 minute de muzică clasică" se desfășoară, pentru al treilea an consecutiv, și în școlile românești, grație parteneriatului semnat între Ministerul Educației Naționale și Radio România.

Detalii complete despre această inițiativă Radio România Muzical și concursul destinat elevilor găsiți pe site-ul nostru, în secțiunea dedicată proiectului.

Reportaj realizat de Lucian Haralambie