Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Ascultă 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale - Mega Image

Publicat: vineri, 24 Martie 2017 , ora 12.39
O seară obișnuită de miercuri, ziua din inima săptămânii de lucru, se încheie pentru unii oameni cu o vizită la Orchestra de Cameră Radio, sau la teatru, sau la cinematograf. Însă marea majoritate își dorește să termine cât mai repede ziua și să meargă acasă. Prinși în cozile de la Mega Image-ul din bulevardul 1 Decembrie, destul de mulți au ridicat urechile când pe sistemul de amplificare al magazinului s-au auzit cele cinci minute de muzică clasică. Iată câteva dintre reacțiile celor prezenți.

"Se aude foarte plăcut. Liniștește făcând cumpărături, așa, nu știu. N-am mai auzit demult în spațiul ăsta muzica asta."

Cum vi se pare ideea de a aduce muzica clasică aproape de oameni?

"E o idee chiar foarte bună, pentru că mai uităm de grijile cotidiene și ne ajută, ne liniștește. Așa mi se pare. E plăcut."

Clienții magazinului au avut ocazia, grație postului Radio România Muzical, să asculte partea a III-a din Concertul nr. 3 KV 216 în Sol major pentru vioară și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart și să își ia astfel doza homeopată de frumos. Iată cum au reacționat la această lucrare:

"E o idee foarte bună. Chiar te detașezi de stresul cotidian. Mi se pare extraordinar!"

"Foarte bună. Este nemaipomenit. Muzica e… cum să spun… o mângâiere a sufletului. Ce poate fi mai bun decât muzica!"

"Este nu numai o bucurie, reînviem pur și simplu!"

Până la finele acestei luni vă mai puteți găsi doza de frumos în cele mai surprinzătoare locuri și puteți reînvia, prin intermediul proiectului 'Ascultă 5 minute de muzică clasică'.

Reportaj realizat de Radu Mihalache