Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Proiectul 'Ascultă 5 minute de muzică clasică' - Mobexpert Băneasa

Publicat: vineri, 28 Octombrie 2016 , ora 12.33

Când zici muzică clasică, automat te gândești la Sala Radio, la Ateneu, operă, Radio România Muzical, sau cine știe ce alt punct de referință internațional ai avea. În niciun caz nu te gândești la vreun magazin sau mall. Și totuși, miercuri seara, de la ora 19 fix, clienții Mobexpert Băneasa au avut parte de o surpriză de proporții: În locul muuzak-ului obișnuit cu care se obișnuiseră, în sistemul de amplificare al magazinului s-au auzit cele cinci minute de muzică clasică. Iată câteva dintre reacțiile celor prezenți.

"Mi se pare o idee creativă și educativă pentru tineri, pentru că astfel se promovează muzica clasică și cred că e mult mai importantă decât muzica actuală. Și este mai benefică și pentru corp și pentru minte. Mai ascult și chiar mă relaxează muzica clasică. Îmi place foarte mult Beethoven și Debussy. Mă relaxează și îmi produce o stare mult mai bună decât muzica asta foarte tulburată…"

"E o atmosferă foarte plăcută. Schimbă un pic ambianța."

"Foarte interesant! Mai ales acum, pe vremea de afară… se potrivește perfect. Începe să ne placă și mai mult."

Clienții magazinului au avut ocazia, grație postului Radio România Muzical, să asculte Concerto grosso în Re major op.6 nr.5 de Georg Friedrich Handel și să își ia astfel doza homeopată de frumos. Iată cum au reacționat la această lucrare:

"E o idee foarte bună. Puțină lume ascultă… Și o plimbare în magazin durează cam o oră și atunci chiar e binevenită. Aș asculta mai mult dar nu există timpul necesar."

"Felicit postul de radio România Muzical pentru că încearcă și reușește să aducă în inimile noastre acest tip de muzică, care ne liniștește și ne aduce într-o stare sufletească mult mai bună față de alt tip de muzică. Felicitări! Percepția, după cum am observat la clienții noștri, este de relaxare." - Constantin Tomescu, șef de departament covoare

Am simțit în mod clar schimbarea de atmosferă produsă în magazin și toți cei prezenți au devenit brusc mai destinși. Proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" va continua până la finele lunii, așa că așteptați-vă să fiți surprinși într-un mod plăcut în cele mai neașteptate locuri.

Reportaj realizat de Radu Mihalache