Arhivă : Cronici Înapoi

Festivalul și Concursul Național de Interpretare a Liedului 'Ionel Perlea'

Publicat: vineri, 13 Mai 2016 , ora 13.38

În perioada 13-15 mai 2016 la Slobozia are loc cea de-a XXV-a ediție a Festivalului și Concursului Național de Interpretare a Liedului "Ionel Perlea". Detalii despre desfășurarea acestui eveniment ne-a oferit corespondentul Radio România Cultural, Sebastian Crăciun:


De astăzi și până pe 15 mai la Slobozia se desfășoară a XXV-a ediție a Festivalului și Concursului Național de Interpretare a Liedului "Ionel Perlea". 17 tineri s-au înscris la această ediție, care vor concura în două serii - una în această după-amiază, una mâine seară. Din juriul de specialitate fac parte profesorul Grigore Constantinescu - președintele juriului, dar și mari artiști precum Maria Slătinaru-Nistor, Bianca Manoleanu, Ionel Voineag sau Sorina Munteanu. Premii importante! Marele Premiu "Ionel Perlea" este în valoare de 5000 de lei; urmează premii de 3000, 2000 și 1500 lei, foarte multe premii speciale.

În Festival vor avea loc mai multe recitaluri. În această seară le vom putea asculta pe soprana Cristina Simionescu acompaniată la pian de Cezara Petrescu. Apoi, soprana Bianca Manoleanu și mezzosoprana Eliana Drăgușin acompaniate de Remus Manoleanu vor interpreta duete vocal-camerale de Felix Mendelssohn, Schumann, Brahms și Faure. Mâine, în recital mezzo-soprana Claudia Codreanu, la pian Vasilica Stoiciu-Frunză. Iar ultimul recital al serii va fi susținut de soprana Sorina Munteanu și pianista Viorela Ciucur.

Duminică, de la ora 10.00, are loc Gala Laureaților. Va fi lansat și volumul "Principii fundamentale în studierea disciplinei Canto. Metode și practici vizuale" de Florența Marinescu și Radu Corneliu Făgărășan. La ora 10.30 va fi un concert al laureaților, iar Festivalul și Concursul Național de Interpretare a Liedului "Ionel Perlea", ediția a XXV-a, se va încheia cu recitalul susținut de soprana Ana Rusu și pianista Iulia Suciu.