Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. 'Ascultă 5 minute de muzică clasică' într-un hipermaket din București

Publicat: joi, 22 Octombrie 2015 , ora 10.02

Suntem în luna octombrie și așa cum v-a obișnuit deja Radio România Muzical este perioada în care sunteți invitați ca în spațiile neconvenționale să ascultați 5 minute de muzică clasică.


"Numai 5 minute? Am auzit mai devreme, când am intrat, era o piesă la pian. Pur și simplu m-am învârtit pe-acolo numai să stau s-o ascult."

Ora 16:00, unul dintre hypermarket-urile aglomerate din Capitală și cumpărători încântați de muzica din magazin, alta decât cea pe care o auzim în mod normal în astfel de spații.


"E mare lucru! Părerea mea e că atunci când intri într-un magazin și auzi o piesă de muzică clasică mai accesibilă pentru public, atunci într-adevăr și magazinul respectiv își face o reclamă bună."

"Într-adevăr, merită! Eu aș asculta mai mult timp."

"Tinerii din ziua de astăzi nu mai ascultă sub nici o formă muzică clasică și, da, cred că e o chestie lăudabilă. Cred că ați muncit destul de mult. Este fabuloasă ideea! E o chestie teribilă! 5 minute nu cred că sunt suficiente. Piesele clasice bune țin mult mai mult de 5 minute, dar, într-adevăr, e o idee excelentă!"

"De multe ori, preocupați de grijile cotidiene, venind să faci cumpărături te și relaxezi în același timp. Găsesc un lucru bun că se dă și un alt gen de muzică, nu numai muzica pop, muzica ușoară care se ascultă acum. După părerea mea, e un lucru foarte bun."


Despre inițiativa Radio România Muzical - Ascultă 5 minute de muzică clasică - ne-a vorbit și Liana Dumitrescu, unul dintre reprezentanții hypermarket-ului vizitat:

"Este o proiect de suflet pentru Cora. În 2010, când a debutat, mi s-a părut o ideea extraordinară. Într-un spațiu neconvențional și atât de comercial, cu oameni care sunt preocupați în special de a-și asigura coșul zilnic, deodată auzi o muzică diferită și este așa un moment în care te detașezi puțin și intri într-o altă lume. Acele 5 minute fac foarte bine!"


Proiectul continuă. Zilnic până în 31 octombrie sunteți invitați să ascultați cele 5 minute de muzică clasică pe frecvențele Radio România Muzical, dar și on-line pe site-ul nostru, în secțiunea dedicată proiectului.


Reportaj realizat de Lucian Haralambie