Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Elevi participanți la proiectul 'Ascultă 5 minute de muzică clasică' - în vizită la Radio România

Publicat: luni, 8 Iunie 2015 , ora 11.24

Vineri, 5 iunie 2015, micii melomani au trecut pragul Radio România. Elevi ai Liceului Teoretic "ADAM MÜLLER GUTTENBRUNN" din Arad au vizitat instituția noastră, ei luând parte și la proiectul inițiat de Radio România Muzical - "Ascultă 5 minute de muzică clasică".

"A fost un lucru nou, pentru noi cel puțin, să ascultăm muzică clasică. … 5 minute, cam puțin, dar oricum, am aflat de cântăreți care au intrat în istorie…"

"Pentru mine nu era ceva nou. Tatăl meu ascultă în fiecare zi muzică clasică acasă. Chiar e liniștitor! Ascult muzică și îmi place."

"Chiar a fost un lucru nou și plăcut. Ar putea fi mai mult de cinci minute. După asta, mai ascult uneori. Mă ajută să mă relaxez."

"Muzica clasică este bună pentru copii; îi calmează. E chiar plăcut să asculți muzică clasică."

Luna aceasta se încheie primul an de când proiectul demarat în 2010, prin care ne-am dorit familiarizarea publicului larg cu muzica clasică prin posibilitatea oferită de a o asculta și în spații aglomerate și nonconformiste - hipermarketuri, mall-uri, sedii de firme, dar și librării sau muzee -, este și un program național în școli, odată cu semnarea protocolului de colaborare între Ministerul Educației Naționale și Radio România.

Despre utilitatea proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică" ne-a vorbit și Georgiana Maria, profesorul de muzică al instituției de învățământ arădene:

"Acest proiect este foarte util. Sigur, avem și noi posibilitatea să căutăm pe diverse medii, pe CD-uri, on line muzică clasică. Din păcate, nu găsești ce dorești. De asemenea, explicațiile care sunt oferite la sfârșit sunt foarte utile. Copii s-au obișnuit, întreabă de multe ori, le place. Este un proiect foarte, foarte bun. Sperăm să continue."

"Ascultă 5 minute de muzică clasică" - proiectul inițiat de Radio România Muzical - continuă. Până în 21 iunie se poate răspunde și la întrebările concursului organizat online pe site-ul românia-muzical.ro.

Reportaj realizat de Lucian Haralambie