Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seara - 21 aprilie 2015

Publicat: miercuri, 22 Aprilie 2015 , ora 15.41

O pianistă matură cu un sunet cizelat - poate fi definită Mădălina Claudia Dănilă, protagonista recitalului din 21 aprilie de la Sala mică a Ateneului Român. O serată de marți cu două creații românești "Concentrice" de Fred Popovici și "Rezonanțe pe fond galben III" de Ulpiu Vlad interpretate cu emoție în fața compozitorilor care s-au aflat în sală:

"Am vrut să fac un recital cu prima parte consacrată clasicismului iar a doua parte să fie consacrată perioadei contemporane. Mi-au plăcut cele două piese românești, să le lucrez, să le descopăr, mi-a plăcut să lucrez cu cei doi creatori și cred că această colaborare interpret - compozitor este foarte importantă de care, eu personal, profit cât pot. E un lucru foarte interesant și primit cu entuziasm de către interpreți, să știe exact ce intenție a avut compozitorul..."

Un parcurs muzical de la clasic la contemporan a propus Mădălina Claudia Dănilă, un program atent ales și inedit pentru publicul aflat în sală conturat cu o gândire clară care nu a lăsat să întrevadă emoția de-a evolua pe una dintre cele mai importante scene ale țării:

"Recunosc că am avut la început emoții dar pe parcurs am reșit să îmi intru în starea mea bună și sper din suflet că s-a auzit și că am transmis ceva frumos, din suflet publicului."

Am apreciat alături de publicul aflat în sală ținuta artistică a pianistei Mădălina Claudia Dănilă care a afișat stăpânire de sine, o expresivitate convingătoare și o paletă tehnică diversă. Cu siguranță traseul său solistic o va purta în importante centre muzicale din țară și nu numai.


Jeanine Costache