Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seara - 17 martie 2015

Publicat: miercuri, 18 Martie 2015 , ora 14.08
Serile de marți de la Sala Mică a Ateneului Român devin din ce în ce mai des o oază unde muzica se face cu talent, dăruire și pasiune. În 17 martie 2015, melomanii au primit cu entuziasm evoluția violoncelistului Octavian Lup și a pianistului Andrei Licareț, doi tineri care se află pe o traiectorie ascendentă a afirmării lor artistice în țară și peste hotare. Beethoven, Schubert, Chopin și Schumann sunt compozitorii pentru care cei doi muzicieni au optat într-un program apreciat de specialiști, precum violoncelistul Marin Cazacu sau pianista Verona Maier:

"Creativitatea lor este cu totul deosebită, printr-o dăruire totală, așa cum s-a văzut și în această seară. Au o fantezie cum rar mai întâlnești. Octavian Lup a vut un partener pe măsură - pianistul Andrei Licareț..." (Marin Cazacu).

"Pare că acest recital certifică o bună aflare a unui partener ideal de ambele părți. Mi s-a părut o colaborare extraordinară între cei doi tineri, mi s-a părut o pianistică extrem de rafinată la Andrei Licareț. A fost o foarte caldă comunicare între cei doi parteneri și vă spun sincer că le doresc să fi aflat cu noroc această soluție pentru căutările lor care sigur datează de multă vreme..." (Verona Maier).

Am sesizat, la rândul meu, o foarte bună comunicare între violoncelistul Octavian Lup și pianistul Andrei Licareț, au lăsat impresia că sunt doi muzicieni cu o bogată activitate concertistică în această formulă interpretativă, doi instrumentiști care se cunosc foarte bine, se completează în evoluțiile lor, motiv pentru care i-am rugat să definească personalitatea unuia față de celălalt:

"Personalitatea lui Andrei este una puternică, avem personalități puternice, zic eu, cu foarte multă cizelare și cu multă înțelegere, pentru că până la urmă despre asta e vorba în muzică, să înțelegi ceea ce celălalt dorește..." (Octavian Lup).

"Octavian este neliniștit, în sensul bun al cuvântului, căutător, e plin de imaginație, are un sunet foarte frumos și te inspiră când colaborezi cu el. E foarte viu... foarte colorat..." (Andrei Licareț).

Sensibilitate, inovație și o excelentă comunicare au demonstrat pianistul Andrei Licareț și violoncelistul Octavian Lup, ovaționați de publicul care a primit cu bucurie încă o seară de marți din stagiunea de la Sala Mică a Ateneului Român.

Jeanine Costache