Arhivă : Cronici Înapoi

GALERIE FOTO. Corul Preludiu - strălucitor pe scena Sălii Radio

Publicat: miercuri, 17 Decembrie 2014 , ora 11.40

"A fost deosebit, iar maestrul Voicu Enăchescu este minunat!"

"E atmosfera creată de maestru… acumularea experienței dumnealui s-a vădit prin interpretare și atmosfera care a fost creată. Specific sărbătorilor de iarnă, specific atmosferei de colinde și sărbătoare. Cred că ștampila Corului Preludiu este una care ne reprezintă și cred din toată inima că oriunde va fi auzit va lăsa aceeași atmosferă pe care a lăsat-o și astăzi."

"De fiecare dată trezesc în noi amintiri din copilărie, datini, un obicei frumos, un obicei care încălzește sufletul, o bucurie pe care simțim nevoia să o împărtășim și altora. După ce pleacă de aici povestim ce minunat a fost."

Sunt opinii după concertul susținut marți, 16 decembrie 2014, de Corul de Cameră Preludiu, dirijat de Voicu Enăchescu. În fața unei Săli Radio ce s-a dovedit neîncăpătoare membrii cunoscutului ansamblu al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" au evoluat într-un repertoriu ce a îmbinat armonios colindele tradiționale românești și cântecele de Crăciun din repertoriul internațional. Un program care, prin intermediul Radio România Muzical, va fi ascultat duminică, 21 decembrie, în întreaga Europă, grație Proiectului de Crăciun desfășurat de Uniunea Europeană de Radio.

Printre cei care au asistat ieri seară la Concertul Corului de Cameră Preludiu s-a numărat și Mihaela Doboș, fost director al Radio România Muzical:

"A fost un eveniment și, când mă gândesc la eveniment, mă refer la acele fapte de cultură cu care ne-a obișnuit Radio România Muzical, adevărate fapte de cultură. Este evident că atât construcția concertului, cât și calitatea interpretării situează momentul din această seară în sfera evenimentelor muzicale. Fără îndoială că acest repertoriu care prezintă colinda românească integrată repertoriului internațional are, poate, o specificitate aparte și contribuie mai mult la recunoașterea patrimoniului cultural românesc. Cred că este o realizare de excepție. Felicit Corul Preludiu, pe dirijorul Voicu Enăchescu și le doresc viață lungă!"

Concertul se poate caracteriza printr-un singur cuvânt - căldură - atât pe scenă, cât și în public, după cum afirmă dirijorul Voicu Enăchescu:

"Această seară mi-a oferit o mare bucurie pentru că, în afara faptului că suntem în preajma Crăciunului și cu toții ne pregătim de sărbătoarea aceasta mare, a nașterii lui Christos, am avut ocazia să constat că publicul prezent în Sala Radio a fost un public mai mult decât generos. Ascultătorilor România Muzical, printre care mă număr și eu, le urez la mulți ani, cu multe bucurii, cu sănătate, cu împliniri pe toate planurile existenței fiecăruia!"


Reportaj realizat de Lucian Haralambie