Arhivă : Cronici Înapoi

Pianistul Sergiu Tuhuțiu, pe scena Sălii Radio

Publicat: joi, 4 Decembrie 2014 , ora 11.17

"Piano Colours" reprezintă această totalitate sau diversitate a culorilor emoționale, pe care pianul e capabil mânuit să le transmită, să le împărtășească cu ascultătorul." (Sergiu Tuhuțiu)

"Piano colours" acesta a fost titlul recitalul susținut ieri seară de Sergiu Tuhuțiu, unul dintre tinerii muzicieni români care în prezent se bucură de un mare succes pe scenele internaționale. O îmbinare armonioasă între sunet și culoare a fost propunerea pianistului pentru publicul din Sala Radio, într-un program dedicat perioadei romantice, alcătuit din lucrări de Frederic Chopin, Franz Liszt și Robert Schumann.

De ce un program 100% romantic? Răspunsul ni-l oferă Sergiu Tuhuțiu:

"M-am gândit la asta pentru că romantismul a fost primul moment în istoria muzicii în care s-a spart cumva bariera manifestării emoționale, a libertății de manifestare a emoțiilor și a sentimentelor în general."

Studiul Transcendental "Eroica" de Franz Liszt sau Studiile Simfonice Op. 13 de Robert Schumann sunt doar două exemple de lucrări din paleta sonoră propusă de Sergiu Tuhuțiu, fiecare piesă bucurându-se de ropote de aplauze oferite aproape simultan fiecărui ultim acord.


- Absolut minunat. Programul îmi place, Chopin este compozitorul meu favorit, iar Sergiu Tuhuțiu mi se pare o combinație de delicatețe și forță extraordinară.

- L-am ascultat de multe ori pe Sergiu. Mie îmi place foarte mult. Chopin i se potrivește foarte tare.

- Foarte interesant. Este un tânăr extrem de talentat. Mi-a făcut o mare bucurie să-l ascult. Mi-a părut rău că sala nu era foarte plină. Foarte interesant programul, Chopin este întotdeauna frumos și în combinație cu lumini și cu decor, foarte frumos. Mi-a creat o seară plăcut.

- Excelent.


Reportaj realizat de Lucian Haralambie