Arhivă : Cronici Înapoi

Lansare "Guardian Angel" - cel mai recent disc semnat Angela Gheorghiu

Publicat: vineri, 21 Noiembrie 2014 , ora 10.29

Joi, 20 noiembrie 2014, a avut loc lansarea celui de-al doilea album de colinde semnat Angela Gheorghiu. Ca și la precedentul disc, soprana a colaborat cu Orchestra Națională Radio, condusă de Tiberiu Soare.

Teatrul Național București a fost gazda lansării celui mai recent compact disc lansat de Angela Gheorghiu. După succesul obținut de albumul "O, ce veste minunată!" în care publicul a urmărit-o pe celebra soprană în colinde românești, de această dată solista ne propune cântece de Crăciun internaționale, unul dintre ele fiind Guardian Angel, cel care dă și numele albumului.


"Guardian Angel este un titlu care s-a legat foarte mult de numele meu, de felul meu de-a fi. …acest cântec, Guardian Angel, mi-a plăcut dintotdeauna și am visat odată sa-l cânt. L-am cântat, Slavă Domnului!, sunt foarte fericită pentru asta."

Noul album al sopranei reunește 11 dintre cele mai cunoscute colinde internaționale, printre care "Silent Night", "White Christmas", "O, Tannenbaum", și "It's Beginning to Look a Lot Like Christmas", un duet cu Ioana Dan, fiica Angelei Gheorghiu.

Colindele au fost înregistrate la Sala Radio, în compania Orchestrei Naționale Radio condusă de Tiberiu Soare, a Corului Accoustic condus de Daniel Jinga și a Corului de Copii Radio pregătit de Voicu Popescu.

Despre cum a decurs colaborarea cu acești muzicieni, Angela Gheorgiu a declarat:

"Foarte frumos! Foarte frumos e puțin spus. Marea majoritate sunt foștii mei colegi; îi cunosc foarte bine, sunt extrem de profesioniști, eclectici."

Albumul Angela Gheorghiu - "Guardian Angel" este deja disponibil online, în hypermaketuri, librării și magazinele de specialitate din toată țara, dar și în magazinele marilor opere europene ca Staatsoper din Viena și Royal Opera House din Londra.

Reportaj realizat de Lucian Haralambie