Arhivă : Cronici Înapoi

Festivalul de muzică corală pentru formații de copii și tineret 'Copiii cântă viitorul' - la final

Publicat: luni, 15 Septembrie 2014 , ora 12.44

Studioul "Mihail Jora" a găzduit sâmbătă, 13 septembrie 2014, punctul culminant al Festivalului de muzică corală pentru formații de copii și tineret "Copiii cântă viitorul". Patru coruri formate din mici muzicieni au încântat audiența cu piese românești și opusuri din repertoriul internațional. Au evoluat Corul Cantus Mundi condus de Anna Ungureanu, Ansamblul Campanella din Sf. Gheorghe, dirijor Lofi Gellert, Corul Fantasia din Vaslui cu Vasile Negură la pupitru și Corul de copii Radio, acesta din urmă condus de Voicu Popescu.


"Ne-a impresionat. A fost o surpriză plăcută și pentru fiica mea. «Mi s-a părut frumos!» Un sfârșit de vacanță reușit."

"Superb! Extraordinar! Nu mi-a venit să cred. A fost înălțător."

"Copiii au fost extraordinari, foarte buni; stiluri diferite de interpretare, dar minunați."

"Concertul este excelent și inițiativa este pozitivă. Sperăm să mai avem parte. Mi-au plăcut toate corurile. Ne place foarte mult că și în țară mai există astfel de coruri, nu numai în București, dar, oricum, Corul de copii Radio este excepțional!"


Corul național de cameră "Madrigal", inițiatorul festivalului, a urcat în partea a doua a concertului pe scena Sălii Radio pentru un recital ce a completat seara dedicată muzicii corale. Finalul însă le-a aparținut celor mici. Cele patru coruri amintite s-au reunit de această dată cu Bo Johansson la pupitru.

Aplauze îndelungi la finalul unui concert și al unui festival dedicat noii generații de muzicieni.

Dirijorul Voicu Popescu: "Copiii cântă viitorul - un proiect care, iată, la final a adunat în scenă peste 150 de cântăreți de toate generațiile și nu poți să ai decât un sentiment de mulțumire văzând că un gând poate să prindă atâta contur și atâta realitate."

Maria Stoica, managerul Corului național de cameră "Madrigal": "Maestrul Voicu Popescu, Anna Ungureanu, Bo Johansson - fiecare a venit cu niște idei minunate și iată că în acest moment am reușit să aducem două coruri extraordinare din țară și două coruri din București. Domnul Bo Johansson a reușit să facă minuni cu ei în cinci zile; ce-i drept, au muncit câte șapte ore pe zi și se vede că au muncit bine. Copiii sunt foarte încântați și au învățat să fie foarte liberi și foarte mulțumiți de ei."

Reportaj realizat de Lucian Haralambie