Arhivă : Cronici Înapoi

Recital Mihai Ritivoiu la Ateneul Român

Publicat: joi, 5 Iunie 2014 , ora 16.15

După doi ani de la prima apariție pe scena Sălii mari a Ateneului Român, seara de miercuri 4 iunie 2014 l-a avut din nou invitat pe tânărul pianist Mihai Ritivoiu. Câștigător al concursului național de pian din cadrul Zilelor Lipatti 2010, artistul a dovedit încă o dată prin acest recital profesionalism, virtuozitate și pasiune în domeniul muzical. Cele trei piese de mare ținută din punct de vedere al concepției interpretative sunt în același timp trei uriașe, temute capodopere ale literaturii pianului. Sonata op.57 în fa minor Appassionata de Ludwig van Beethoven, suita Gaspard de la nuit de Maurice Ravel și Fantezia op.17 de Robert Schumann au fost interpretate de Mihai Ritivoiu în primul său recital din cadrul stagiunii Filarmonicii George Enescu.

"Este întotdeauna o încărcătură emoțională deosebită să cânți pe această scenă. A fost primul meu recital în ultimii doi ani în România, nu lipsit de emoții, recunosc, dar sunt bucuros e cum a ieșit." - Mihai Ritivoiu la finalul recitalului.

Printre cei care au vrut să împărtășească emoția și bucuria acestui moment important din cariera sa de solist s-au aflat atât foști colegi, dar și îndrumătorul său din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, profesorul Viniciu Moroianu:

"Mă bucur foarte mult să îl reaud după multe luni. Realmente constat cu încântare că se împlinește frumos. Este o școală pentru colegii lui de generație și pentru public. Această seară este meritată de el și este, cu siguranță, începutul unui drum lung de carieră."