ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seara - 3 iunie 2014

Publicat: miercuri, 4 Iunie 2014 , ora 12.31

De o seară romantică - prin prisma repertoriului prezentat - au avut parte cei aflați în 3 iunie la Sala Mică a Ateneului Român. Pianistul Iulian Ochescu a decis să împartă programul recitalului său între repertoriul pianistic și cel cameral înscriind un recital interesant și dificil în cadrul Stagiunii de marți seară. Student în anul II la Universitatea de Muzică - București, la clasa apreciatei pianiste Dana Borșan, Iulian Ochescu este un tânăr ambițios, cu o bună tehnică de cânt, demonstrând stăpânire de sine și o gândire muzicală bine conturată.

Despre programul integral Robert Schumann în care a inclus Humoresca op.20 și Cvintetul cu pian op.44, Iulian Ochescu a precizat:

"A fost o ambiție de-a mea să fac un program integral Schumann, pentru mine este unul dintre compozitorii mei preferați… Cvintetul este una dintre lucrările care îmi plac foarte mult. Mă bucur că am reușit să găsesc oamenii cu care să pot să fac cvintetul…"

Pentru interpretarea Cvintetului cu pian op.44 de Schumann, pianistul Iulian Ochescu i-a avut invitați pe: violoniștii Sabin Penea și Ana Maria Marian, violista Laura Zecheru și violoncelistul Andrei Nițescu - muzicieni care din 2012 alcătuiesc Cvartetul Solartis. Patru muzicieni entuziaști, studenți și absolvenți ai Universității de Muzică București, membrii unui cvartet profesionist - în opinia cronicarilor - deja impus în peisajul muzical românesc.

Bucuria de-a se afla pe scena Săli Mici a Ateneului Român a fost împărtășită de prim violonistul cvartetului - Sabin Penea:

"A fost o onoare pentru noi să putem cânta alături de colegul nostru Iulian și ce poate fi mai plăcut decât să-mi aduc toți prietenii din cvartet și să cântăm ca o mare familie, o muzică frumoasă…"

Atunci când talentul și pregătirea riguroasă sunt puse în slujba muzicii interpretate cu pasiune programul Robert Schumann oferit de pianistul Iulian Ochescu împreună cu Cvartetul Solartis se înscrie în seria recitalurilor reușite din cadrul stagiunii de Marți Seară.

Jeanine Costache