ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de Marți seară - 27 mai 2014

Publicat: miercuri, 28 Mai 2014 , ora 12.23

Plăcerea de a cânta i-a reunit pe violoniștii Lucian Gabriel Dănilă și Cristina Bazgan, violista Tamara Dică și violoncelista Diana Petre Popescu. În 27 mai Sala Mică a Ateneului Român s-a dovedit un spațiu cu o acustică ideală pentru muzica de cameră interpretată cu pasiune, sensibilitate și o atentă creionare stilistică. O seară cu totul specială, oferită de muzicienii amintiți, care a cuprins două lucrări de referință din istoria cvartetului: Cvartetele nr.1 în la major și nr.2 în re major de Alexandr Borodin. Format din membrii orchestrelor Camerata Regală, Orchestrei de Cameră Radio și Orchestrei Operei Naționale - București, cei patru instrumentiști au și o bogată activitate solistică. Stagiunea de Marți Seară a fost gazda unui recital emoționant oferit de cei patru muzicieni, emoție perpetuată și în finalul serii prin glasul violoncelistei Diana Petre Popescu:

"Borodin, pentru că are o muzică extrem de frumoasă, eu sunt îndrăgostită de creația lui… sunt o romantică. Aceste cvartete se cântă rar, primul cvartet este mai puțin cunoscut… sperăm că am făcut o treabă bună… Mi-e foarte drag să cânt alături de colegii mei sunt fiecare în parte deosebiți…a fost o onoare să ne aflăm pe scenă și cu publicul în sală… a fost foarte frumos. Pentru mine rămâne o amintire deosebită…"

Două cvartete de Borodin cu violoniștii Lucian Gabriel Dănilă și Cristina Bazgan, violista Tamara Dică și violoncelista Diana Petre Popescu, patru instrumentiști care au dovedit o gândire muzicală bine conturată, talent, pasiune, profunzime și maturitate. Cu siguranță vom mai auzi de evoluțiile lor interesante.

Jeanine Costache