Arhivă : Cronici Înapoi

Jazz pe românește cu Big Bandul Radio

Publicat: joi, 22 Mai 2014 , ora 11.25
Ritmurile de jazz au prins viață ieri seară sub bagheta lui Ionel Tudor la Sala Radio, în concertul susținut de Big Band-ul Radio. Soliștii ansamblului au fost Elena Moroșanu și Petrică Andrei.

"Am primit cu bucurie invitația să cânt împreună cu Big Band-ul Radio. E o experiență foarte frumoasă și sper pe viitor să se repete. E specială Sala Radio ca sunet, ca public, absolut tot." Pianistul Petrică Andrei, unul dintre soliștii Big Band-ului Radio, ansamblu condus de Ionel Tudor, în concertul de ieri seară, Studioul Mihai Jora.

Întâlnirea lunară pe ritmuri de jazz a adus-o în fața publicului și pe Elena Moroșanu, membră a grupului vocal Jazzapella. Au fost interpretate piese celebre din repertoriul de jazz, dar și compoziții ale celor doi soliști, lucrările bucurându-se de aprecierea celor prezenți în sală.

Printre ei și unul dintre membrii trupei Jazzapella, Bogdan Tudor:

Elena îmi este foarte dragă. Pare că ar crește de la o zi la alta, așa că nu mă surprinde faptul că a părut destul de matură pentru repertoriul ales, acest dialog între ea și Big Band, cu toate că a cântat partituri deja cunoscute publicului sau partituri celebre. N-a uitat să pună amprenta vocii ei pe fiecare dintre ele, ceea ce m-a bucurat.


O seară reușită a Big Band-ului Radio, în care s-a interpretat jazz pe românește, publicul răsplătind prestația muzicienilor cu ropote de aplauze:

- Excelent. O să revin cu prima ocazie.

- A fost fantastic. Mi-a plăcut foarte mult prestația lui Andrei Petrică, iar vocea Elenei Moroșanu este una superbă. I se potrivesc foarte bine piesele în limba engleză.

- Nu pot fi decât plăcut impresionat de asemenea spectacole.

Lucian Haralambie