Arhivă : Cronici Înapoi

Vineri, 9 mai 2014 a avut loc adunarea generală a compozitorilor și muzicologilor din România

Publicat: luni, 12 Mai 2014 , ora 14.04
Din patru în patru ani Consiliul Director al UCMR propune membrilor săi noi proiecte editoriale, noi proiecte de promovarea a muzicii românești, dar și realizează o amănunțită și amplă dare de seamă. Trebuie să remarcăm faptul că în ultimii patru ani creația românească s-a aflat pe afișul multor manifestări naționale și internaționale, preocupările și studiile muzicologice s-au concretizat în interesante volume.

De asemenea în această perioadă s-au editat mai multe serii de discuri cu opusuri din creația românească apaținând tuturor genurilor muzicale.

Tot în această perioadă, 2010-2014, au fost primiți și confirmați tineri creatori și muzicologi. La finalul reuniunii la care au participat 200 de membri s-a votat noua conducere și consiliul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor pentru perioada 2014 -2018.

În funcția de președinte a fost ales compozitorul și profesoul Adrian Iorgulescu, vicepreședinți - compozitorul și profesorul Ulpiu Vlad și academicianul Cornel Țăranu. De asemenea au fost votați și coordonatori de secții - Secția Instrumental și media - compozitorul și profesorul Dan Dediu, Secția vocală - compozitorul și profesorul Dan Buciu, Secția de muzicologie - Nicolae Gheorghiță, iar la Secția Jazz-Pop - George Natsis.

Irina Hasnaș