ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Cronici Înapoi

Orchestra Națională Radio și Corul Academic într-un concert regal la Sala Radio

Publicat: luni, 12 Mai 2014 , ora 10.21

Imnul regal a răsunat la Sala Radio în deschiderea concertului-eveniment susținut vineri, 9 mai 2014, de Orchestra Națională Radio și Corul Academic, dirijate de Tiberiu Soare. Seara a avut o dublă semnificație - marcarea Zilei Europei și sărbătorirea Zilei Regalității celebrată în 10 mai. În sală au fost prezenți și Altețele Lor Regale Principele Nicolae și Principesa Maria.

"Evenimentul anului! A fost la superlativ. Toată sala s-a ridicat în picioare, aplauzele încă se aud. Sunt marcat!"

Programul a continuat cu Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven, soliștii celor două ansambluri fiind soprana Iulia Isaev, mezzosoprana Sidonia Nica, tenorul Marius Vlad Budoiu și basul Octavian Dumitru. Corul Academic Radio a fost pregătit de Dan Mihai Goia.

Cunoscutul imn Oda bucuriei, inclus în ultima parte a Simfoniei a IX-a de Beethoven a încheiat încă o seară de succes a Stagiunii muzicale Radio, cele două ansambluri, soliștii și dirijorul Tiberiu Soare fiind aplaudați minute în șir de publicul foarte numeros din Studioul "Mihail Jora".

"Foarte frumos concertul! Deosebit! Îl apreciez pe Tiberiu Soare foarte mult. A dat un suflu nou acestei săli."

"Extraordinar! O interpretare de excepție și, fără discuție, toți merită - și coriștii, și orchestra, și dirijorul - mult mai multe aplauze și felicitări. Este o adevărată sărbătoare și a fost și acest concert o sărbătoare reală a poporului român și a regalității."Reportaj realizat de Lucian Haralambie