ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de Marți seara - 29 aprilie 2014

Publicat: miercuri, 30 Aprilie 2014 , ora 12.55

Recital de flaut în seria de concerte din cadrul Stagiunii de Marți seară. În 29 aprilie, la Sala Mică a Ateneului Român a evoluat tânăra flautistă Oana Leonte alături de pianista Luiza Maria Velciu. Născută cu 24 de ani în urmă la Iași, Oana Leonte s-a stabilit în București fiind masterandă a Universității de Muzică și prim flautistă în Orchestra Operei Naționale. Experiența acumulată în recitalurile susținute în cadrul Festivalului EuropaFest, Duminicile Muzicale ale Festivalului George Enescu și în țară la Iași, Piatra Neamț, Râmnicu-Vâlcea s-a reflectat și în evoluția de aseară a flautistei Oana Leonte. Într-un program divers ce a cuprins creații germane și franceze semnate Johann Sebastian Bach, Sigfrid Karg-Elert, Francis Poulenc, Paul Taffanel și André Jolivet, tânăra muziciană a dezvăluit publicului un sunet cald, acuratețe intonațională și multă expresivitate. Emoționată la prima sa apariție în Stagiunea de Marți seară, Oana Leonte a declarat:

"Am ales programul din această seară intenționat pentru concursul pentru care mă pregătesc - "Jeunesse Musicales". Recunosc, compozitorii francezi sunt preferații mei… Am fost emoționată, mi-am văzut colegii în sală, dar bucuroasă, în același timp că-mi sunt alături…Când sunt cei dragi în sală vrei să dai totul, să fie cât mai bine…"

Într-un program complex și plin de culoare Oana Leonte a demonstrat stăpânire de sine, o bună tehnică a respirației, virtuozitate instrumentală expresivitate și nu în ultimul rând o atentă pregătire oferind publicului aflat în Sala Mică a Ateneului Român ocazia rară să asculte muzică de cameră din repertoriul destinat instrumentelor de suflat.

Jeanine Costache