Arhivă : Cronici Înapoi

Conferință de presă susținută de dirijorul Christian Badea

Publicat: marți, 29 Aprilie 2014 , ora 10.52

Dirijorul Christian Badea a susținut la București pe 28 aprilie 2014 o conferință de presă prin care a anunțat detalii legate de evenimentele și artiștii ce vor lua parte la Festivalul Internațional de Muzică Sibiu.


Astăzi, salonul oficial al Ateneului Român a găzduit conferința de presă ce a anunțat Festivalul Internațional de Muzică Sibiu, susținut de dirijorul Christian Badea, președintele Fundației Române pentru Excelență în Muzică și Alexandru Solonaru, managerul festivalului.

Evenimentul se va desfășura în perioada 24-31 mai și va avea invitați artiști de prestigiu internațional, Cvartetul Borodin, violonistul Giuliano Carmignola și instrumentiști, membri ai unor orchestre de renume pe plan mondial. Acestora li se adaugă tineri muzicieni din România, unul dintre oaspeți fiind violonistul Vlad Maistorovici, de această dată, în calitate de compozitor. Orchestra Festivalului de Muzică Sibiu este Mozart Kammerphilharmonie, înființată special pentru această ocazie.

Vor putea fi ascultate la Sibiu, lucrări de referință din creația unor compozitori, precum Mozart, Haydn, Schubert și Beethoven, dar și pagini ce aparțin secolului al XX-lea. Evenimentul cuprinde serii de concerte simfonice, camerale, recitaluri solistice și evenimente educative, ce se vor desfășura în locuri simbol pentru istoria și cultura orașului.

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu este organizat de Fundația Română pentru Excelență în Muzică, iar la conferința de presă, președintele său, dirijorul Christian Badea a vorbit și despre câteva activități ale acestei instituții, importanța educației muzicale a tinerilor și posibilitatea lor de a lucra direct cu marii maeștri ai domeniului.

Radu Mihalache