Arhivă : Cronici Înapoi

Hiromi la Sala Radio

Publicat: miercuri, 26 Martie 2014 , ora 13.03

Pianista japoneză Hiromi a susținut un recital extraordinar marți, 25 martie 2014, la Sala Radio. Evenimentul a fost organizat de Twin Arts în parteneriat cu Radio România Muzical și Radio România Cultural și face parte din proiectul Jazz Night Out.


Din nou Sala Radio a fost sold out. Peste o mie de spectatori au venit să o asculte pe Hiromi, o pianistă japoneză devenită icon al jazz-ului contemporan.

Îmbrăcată casual, într-un tricou alb, lung, pantaloni negri și converși, cu părul ciufulit prins într-o coadă, Hiromi a oferit - așa cum a obișnuit - un spectacol auditiv și vizual. Miniona artistă parcă devora întreaga scenă, cântând la pian din picioare, țopăind și oferind constant zâmbete ștrengare.

"Sunt foarte fericită să mă întorc în București. Mulțumesc că ați venit în această seară."

Hiromi a încântat publicul de la Sala Radio. Dacă unii spectatori au fost hipnotizați și nu și-au putut dezlipi privirea, alții au ales să stea cu ochii închiși și să își miște ușor capul și degetele pe ritmurile jazzistice.

"Ce mi-a plăcut foarte mult e faptul că scotea și anumite sunete din gură și se completa foarte frumos cu sunetul pianului. Adică parcă ar fi fost sec și i-a dat viață prin sunetele pe care le scotea prin gură."

"Jovialitate, bucurie, viață. E foarte vie!"

"Îmi place că e foarte energică și foarte jucăușă. Este foarte surprinzătoare și delicată, dar, în același timp, dintr-un trup așa micuț, iese o așa mare energie pe care știe să o transmită, să empatizeze cu publicul."

La eveniment a fost prezent și Președintele-Director general al S.R.R., Ovidiu Miculescu: "Cred că are o energie absolut extraordinară, o tehnică perfectă; are un mod de interpretare extrem de personal. Îți lasă o fereastră deschisă către viitor. Te poți aștepta la orice. Este, cred, unul dintre cei mai buni artiști în acest domeniu, care cântă pe planetă în momentul acesta."

Reportaj realizat de Ioana Goia