Arhivă : Cronici Înapoi

David Gimenez la pupitrul Orchestrei Naționale Radio

Publicat: luni, 24 Februarie 2014 , ora 10.04

După ce s-a aflat la pupitrul Orchestrei Naționale Radio la finalul lunii decembrie în concertul prezentat de unchiul său, celebrul tenor José Carreras, dirijorul David Giménez revine în fruntea ansamblului, într-un frumos concert Beethoven / Chopin / Ceaikovski, desfășurat vineri, 21 februarie 2014, la Sala Radio.


"A fost o experiență deosebită. Nu suntem la prima colaborare, dar acesta este primul concert simfonic pe care-l dirijez în fața ansamblului. M-am simțit foarte bine în compania lor; cred că avem o legătură specială. Sunt foarte generoși. Muzicieni desăvârșiți! Sunt foarte mulțumit!" - David Gimenez, dirijorul Orchestrei Naționale Radio în concertul susținut în Studioul "Mihail Jora" vineri seară.

Programul a debutat cu Uvertura "Coriolan" de Ludwig van Beethowen, ca apoi, în fața unei Săli Radio pline, Dana Borșan să interpreteze Concertul nr.2 de Chopin. După pauză - Simfonia a V-a de Piotr Ilici Ceaikovski și aplauze îndelungi pentru orchestră și pentru dirijorul ei, David Gimenez.

"Cred că au apreciat ceea ce am făcut. Am transmis emoție și asta contează pentru noi."


Opinii ale celor prezenți în sală:

"A fost o încântare Concertul pentru pian; de o mare sensibilitate interpretarea Danei Borșan care întotdeauna este excelentă. Simfonia - nu mai spun! Și ne-a plăcut foarte mult dirijorul prin autoritatea cu care a condus și prin rafinamentul cu care a redat partitura."

"Un concert foarte bun! Îmi pare bine că sunt invitați asemenea oameni. M-a bucurat."

"Un singur cuvânt: extraordinar!"

"Pe mine mă bucură foarte mult sala plină și chiar locuri în picioare. Înseamnă că publicul a început să simtă că orchestra merge bine, dirijorii, soliștii - nu mai zic. Foarte bine! Bravo, Radio!"

Reportaj de Lucian Haralambie