Arhivă : Cronici Înapoi

Olafur Arnalds - Muzică ambientală de mare calitate la Sala Arcub

Publicat: vineri, 22 Noiembrie 2013 , ora 12.57

Muzica clasică, ambientală și electronică au fost combinate într-un stil original joi, 21 noiembrie 2013, la Arcub, în concertul susținut de tânărul interpret și compozitor islandez, Olafur Arnalds, aflat pentru prima dată în România. Evenimentul organizat de Inter Artist și recomandat de Radio România Muzical a fost inclus în turneul de promovare al celui mai recent album al său For now I am winter. Olafur Arnalds este un artist plin de umor, care cucerește publicul nu doar prin muzică, ci și prin adresarea directă în timpul concertului. Celor prezenți în sală li s-a cerut chiar să cânte în cor un sunet pe care Olafur Arnalds l-a înregistrat și mixat live la începutul serii muzicale. Umorul completează cumva stilul profund meditativ al muzicii pe care o propune, de o intensitate emoțională aparte. Pe scenă l-au însoțit violonista Bjork Oskarsdottir, violoncelistul Hallgrimur Jonas Jensson și solistul vocal Arnor Dan.

Publicul concertului susținut de Olafur Arnalds a fost unul în mare parte format din tineri, dintre care mulți au aflat de acest eveniment pe rețelele de socializare. Au ascultat înregistrări cu muzicianul pe internet și au decis să vină să-l asculte live.

Cum a perceput publicul muzica lui Olafur Arnalds aflați din câteva opinii preluate după concert:

"Mi s-a părut extraordinară combinația de muzică clasică și în special partea de efecte e tonică. Nu mă așteptam la început când a cerut să și cântăm cu toții. A fost un bonus interesant. Stilul de muzică a fost ceva nou. Sper nespus de mult să mai vină în România și să fie tot mai mulți artiști ca el." - Mareș Adela

"Mi-a plăcut foarte tare că a fost foarte intens pe tot parcursul concertului și în același timp a fost și amuzant cu noi și drăguț și chiar l-am simțit foarte apropiat de public. Acum puțin timp am aflat de el și chiar m-a impresionat foarte tare. Mi se pare total diferit de ce se ascultă acum." - Andra, asistent de resurse umane.

"Un basm a fost. Mi-a plăcut foarte mult. Un eveniment unic până acum aș zice de genul ăsta în România. M-aș bucura să-i văd mai des, că-mi place muzica ambientală. De ei nu știam. Am aflat săptămâna trecută, când am mai fost la un concert aici de pian. Mă bucur că am venit, mă bucur că am făcut cunoștință cu ei." - Alexandra Marcu, economist, director general.

Reportaj realizat de Andreea Chiselev