Arhivă : Cronici Înapoi

Ultima Serată Muzicală în Biserica Luterană a stagiunii

Publicat: marți, 25 Iunie 2013 , ora 11.02
4 luni de muzică clasică prezentată publicului bucureștean de tineri interpreți și o nouă sală de concert câștigată - bilanțul stagiunii Cameratei Lanto Arte. Ultimul concert a avut loc, ca de obicei, în Biserica Luterană, duminică, 23 iunie.

Finalul Stagiunii Serate Muzicale în Biserica Luterană, organizată de Asociația Culturală Lanto Arte, în perioada martie-iunie, a acestui an. Programul ultimei serate muzicale a fost alcătuit din lucrări romantice, mai exact: Serenada în mi major pentru orchestră de coarde, de Antonin Dvorak și Serenada în do major pentru orchestră de coarde, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Mai multe despre ultimul concerte al Cameratei Lanto Arte, aflăm de la dirijorul ei, Alex Mija:

"E un moment special, atât pentru mine, cât și pentru orchestră, cât și pentru asociația noastră, Lanto Arte, deoarece am ales în mod special, în mod deosebit aceste două lucrări, aceste două serenade, capodopere ale scriiturii pentru orchestră de coarde și pentru că am urmărit un proces evolutiv al acestei orchestre. A fost o provocare în acest sens și cred că orchestra aceasta tânără, care cântă împreună, iată de câteva luni, de trei luni, a reușit să facă față cu brio acestei provocări. Sunt fericit că am ajuns aici la finalul stagiunii și sper ca din toamnă, lucrurile să meargă din ce în ce mai bine."

Iată câteva opinii din public:

- Un dirijor foarte tânăr, cu foarte mult temperament.

- Mi-a plăcut foarte mult. Urmăresc Orchestra Lanto Arte de ceva timp și într-adevăr este o plăcere să vii duminica seara să asculți astfel de muzică.

- Concert reușit, cântat cu un spirit tineresc, de bună calitate, formația omogenă. O seară reușită.


Lucian Haralambie