Arhivă : Cronici Înapoi

Final al stagiunii Orchestrei Naționale Radio

Publicat: marți, 25 Iunie 2013 , ora 10.50
Un concert-eveniment a închis o stagiune bogată a Orchestrei Naționale Radio, două turnee - la Chișinău și Shanghai - și numeroase seri de gală alături de invitați din țară și străinătate.

"Muzica lui Verdi are o melodicitate, o forță de expresie și o pătrundere în adâncul sufletului omenesc cu totul și cu totul specială."


"Este închiderea de stagiune. Suntem într-un an aniversar, se împlinesc 200 de ani de la nașterea lui Giuseppe Verdi. A fost un an foarte bogat și care trebuie să recunosc, a trecut extrem de repede" - declarații ale dirijorilor Tiberiu Soare și Dan Mihai Goia, înaintea ultimului concert al acestei stagiuni, susținute de Formațiile Muzicale Radio.

Orchestra Națională, Corul Academic și soliștii Sorina Munteanu, Aura Twarowska, Marius Vlad Budoiu și Sorin Drăniceanu au interpretat Recviem-ul lui Giuseppe Verdi.

La final de concert, opinii ale celor prezenți în sală.


Preotul Zareh Baronian
: Concert de o înaltă ținută artistică, vocală, instrumentală, cu o deosebită demnitate și responsabilitate pentru toți factorii care au condus acest concert la bun sfârșit.

Compozitorul Dan Dediu: A fost un concert foarte reușit, cu profunzime. Muzica lui Verdi a fost desfășurată într-o perioadă de timp optimă. Tiberiu Soare a desfăcut foarte bine acest Recviem, într-un mod foarte clar. Soliștii au colaborat, au constituit într-adevăr un cvartet vocal. Stagiunea merge din ce în ce mai bine. Sunt concerte care incită la ascultare, sunt interpreți foarte buni, nivelul interpretării este din ce în ce mai bun și ce am observat în această stagiune, nivelul orchestrei este unul deosebit.


Lucian Haralambie