Arhivă : Cronici Înapoi

Final pentru prima ediție a Concursului internațional 'Le Grand Prix de l'Opera'

Publicat: marți, 18 Iunie 2013 , ora 13.39

În perioada 13-16 iunie 2013 s-a desfășurat la Opera Națională București prima ediție a Concursului internațional "Le Grand Prix de l'Opera". S-au aliniat la start peste o sută de candidați din peste douăzeci de țări. Juriul competiției a fost alcătuit din soliști, manageri de teatre lirice, directori de casting și impresari de talie internațională care au subliniat valoarea artistică a candidaților, dar și foarte buna organizare a acestei prime ediții.

Tenorul Marcello Giordano: «Am acceptat această provocare din două motive. Primul - deoarece iubesc românii, am mulți prieteni, mulți colegi și am auzit atât de multe lucruri frumoase despre România. Apoi, am ascultat cântăreți minunați. Am fost bucuros de invitația să fac parte din juriu. Am audiat multe tinere talente care au un viitor deosebit. Opera nu a murit, chiar dacă unii susțin aceasta. Opera are un mare viitor.»

Au fost decernate zece premii speciale pentru diferite categorii, însă locurile de pe podium au fost ocupate de trei soprane: Premiul al III-lea - din România, soprana Veronica Anușca, Premiul al II-lea - tot din România, Alexandra Tărniceru, Premiul I - Katerina Tretiakova din Lituania.

Soprana Katerina Tretiakova: «A fost o frumoasă experiență. Sunt fericită și aș dori să mă întorc. Dacă direcțiunea dorește și am, desigur, timp, voi reveni.»

Irina Hasnaș