Arhivă : Cronici Înapoi

Final pentru a VI-a ediție a proiectului 'Ascultă 5 minute de muzică clasică'

Publicat: luni, 1 Aprilie 2013 , ora 10.59

Duminică, 31 martie 2013, s-a încheiat cea de-a șasea ediție a proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică. Pe parcursul întregii luni a mărțișorului, elevii, cumpărătorii sau vizitatorii, partenerii proiectului organizat de Radio România Muzical au putut asculta, pentru câteva momente, lucrări ale unor compozitori ca Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Giuseppe Verdi, Antonin Dvorak sau Johann Strauss, iată câteva reacții ale ascultătorilor dintr-un complex comercial:

"E relaxant, e minunat, e deosebit. Niciodată nu ajung cinci minute."

"E potrivită, îți captează puțin senzorii exteriori și te îndeamnă la o visare. Trebuie mai mult, pentru că n-au efect în cinci minute."

"Mi se pare OK, pentru că oricum nu prea mai ascultăm. Pentru început eu zic că e bine."

"Ne relaxează, trebuie să ne obișnuim că muzică clasică."

"Este o stare de liniște, de confort intelectual, de bine în general, oricum. Proiectul este bun. Pentru muzică clasică îți trebuie un pic de timp, să stai să o digeri."

"Benefic, relaxant, te înnobilează, te face să fii mai bun."

Putem concluziona astfel că ediția a VI-a a proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică s-a bucurat de succes, cei prezenți fiind încântați să întâlnească aceste sonorități și în spații publice, altele decât sala de concert.

Reportaj realizat de Lucian Haralambie