Arhivă : Cronici Înapoi

Regal cu Camerata Regală la Ateneul Român

Publicat: luni, 25 Martie 2013 , ora 15.13

Camerata Regală, ansamblu orchestral aflat sub înaltul patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, a susținut duminică, 24 martie 2013, al treilea concert din seria intitulată Regal cu Camerata Regală.

«Concertul din această seară a fost plin de semnificații, este primul concert din acest proiect care se bucură de o prezență regală și suntem extrem de onorați de acest lucru. Au fost prezenți la eveniment Altețele lor Regale, Principele Radu al României și Principele Nicolae al României. Cântăm pentru prima dată atât cu violonistul Alexandru Tomescu, cât și cu pianistul Eduard Kunz, un pianist de excepție, câștigător al concursului George Enescu» - Răzvan Apetrei, directorul artistic al Cameratei Regale, despre concertul susținut de acest ansamblu, sub bagheta dirijorului Jin Wang.

Publicul numeros prezent în Sala Mare a Ateneului Român a putut audia lucrări din perioada romantică, atracția serii fiind Concertul pentru vioară, pian și orchestră de coarde semnat Ernest Chausson. În posturi solistice - Alexandru Tomescu și Eduard Kunz.

«Cei doi soliști… i-am admirat! Pe Alexandru îl cunoșteam foarte bine, pentru că este unul din cei mai mari violoniști români. Eduard Kunz este un pianist cu un sunet deosebit de frumos, cu un cânt care cucerește prin convingere și e culoare, împreună cu orchestra Camerata Regală și dirijorul Jin Wang au reușit într-adevăr să ne redea o partitură mai puțin cunoscută, dar frumos interpretată și, mai ales, cu multă dragoste.» - violoncelistul Marin Cazacu despre prestația celor doi soliști.

Iată și alte opinii după eveniment:

Criticul de film Irina Margareta Nistor: «E într-adevăr regală, ca să spun drept, și m-am bucurat teribil că e sala arhiplină, că e lume de absolut toate generațiile, că s-a cântat ceva foarte rar, din punctul meu de vedere, și că a fost o combinație perfectă. Cred că e o detașare completă dintre cele mai elegante cu putință.»

Reportaj realizat de Lucian Haralambie