ACUM:
13.00
De ieri și de azi din arhiva Orchestrelor Radio

Urmează: 14.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 14.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Cronici Înapoi

Final pentru Festivalul 'Leonard' de la Galați

Publicat: marți, 5 Iunie 2012 , ora 15.31

Ediția a IX-a a Festivalului Muzical Internațional "Leonard", desfășurată la Teatrul Muzical din Galați, s-a încheiat cu opera "Carmen" care, chiar dacă nu era o nouă producție, a atras în sală un public extrem de numeros, spectatori foarte entuziaști care au urmărit în rolurile principale pe Iulia Merca și Sorin Lupu de la Cluj și în Escamillo, pe bulgarul Michael Puiev, sub bagheta constănțeanului Gheorghe Stanciu și sigur alături de soliștii și ansamblul teatrului gazdă.

A fost un spectacol în general reușit, Iulia Merca a evoluat corect în rolul titular, deși sincer am preferat-o în Fenena pe care am ascultat-o la Cluj, iar Sorin Lupu a debutat în rolul Don Jose cu destule dificultăți de ordin vocal. Dar privit în ansamblu a fost un spectacol agreabil, mult aplaudat de publicul entuziast. În general, toată desfășurarea mi s-a părut puțin cam lentă, nu a avut nervul pe care-l așteptam într-o lucrare de inspirație spaniolă. Totuși festivalul s-a încheiat în forță, spre încântarea tuturor celor care au participat și care deja așteaptă o nouă ediție a festivalului, cea de-a zecea, care probabil va fi specială.

Pentru prima oară, președintă de onoare a fost Leontina Văduva și încă nu s-a decis dacă domnia sa va rămâne pentru edițiile viitoare în această postură sau în fiecare an va fi invitată să devină președinte de onoare câte o personalitate din lirica românească recunoscută pe plan mondial.

Anca Florea