ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Cronici Înapoi

Hot Jazz Summit la Ploiești

Publicat: marți, 15 Mai 2012 , ora 10.18
Pentru a întâlni o legendă a jazz-ului a meritat să fac 60 de kilometri să ajung la Ploiești, unde se desfășura Festivalul Hot Jazz Summit. La a VII-a ediție, gongul final l-a avut pe Ron Carter în centrul atenției. Deschiderea au făcut-o niște nemți, Joo Kraus, Songs of the neverland, cântecele pop au fost transpuse într-o mașinărie foarte interesantă și foarte ingenioasă de jazz și jazz pop. Desigur, toată lumea îl aștepta pe Ron Carter, care a împlinit 75 de ani și care s-a hotărât să facă un turneu în întreaga lume, care se află chiar la început, acoperind și Sibiul și Ploieștiul.

Împreună cu colegii săi, Ron Carter a dat cu adevărat o lecție de jazz și de mare finețe, el cântând la un dublu bass, un contrabas care a fost comandat special, împreună cu Donald Vega la pian, Russell Malone la chitară și un foarte bun percuționist, Ronaldo Morales Matos.

A fost o încântare, de fapt nu pot să spun când a început recitalul și când s-a sfârșit, desigur că am recunoscut teme, precum "My Funny Valentine", cu o foarte subtilă și extraordinară interpretare, a lui Ron Carter.

La final, toată lumea s-a ridicat, a aplaudat și el a mai revenit încă o dată pe scenă, cu colegii săi, cu un "So what?", într-o interpretare cu adevărat extraordinară. A primit și o plachetă din partea organizatorilor pentru întreaga sa activitate, iar clubul din Ploiești s-a hotărât să poarte numele Clubul de jazz Ron Carter.


Liviu Zamora