ACUM:
15.00
Calendar muzical
Compozitori și interpreți - de care ne amintim cu drag.
Urmează: 16.00 În universul muzicii Personalități ale culturii românești despre muzică
Apoi: 17.27 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Cronici Înapoi

Un nou concert al Orchestrei Române de Tineret - conferința de presă

Publicat: vineri, 4 Mai 2012 , ora 12.31

În 3 mai 2012 a avut loc conferința de presă organizată de Lanto Communication. Tema întâlnirii: concertul "Muzica și magia dansului" ce va avea loc sâmbătă, 12 mai, începând cu ora 19.00 la Ateneul Român. Concertul susținut de Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal propune publicului un repertoriu bogat, în care sunt reunite pagini importante din creația unor compozitori precum Edvard Grieg, Piotr Ilici Ceaikovski, Astor Piazzola sau Grigoraș Dinicu.

Un eveniment inedit va fi și prezența solistică a unor instrumente, precum contrabasul, viola și harpa, rol pe care-l ocupă destul de rar în stagiunile muzicale de la noi. Informații despre concert și despre alte proiecte ale Orchestrei Române de Tineret au fost oferite de dirijorul Cristian Mandeal, violoncelistul Marin Cazacu și Dorin Ioniță, director general Lanto Communication.

S-a vorbit despre oportunitățile pe care Orchestra Română de Tineret le oferă tinerilor muzicieni din România, despre tipul de educație muzicală pe care aceștia îl primesc și despre șansele de afirmare pe care muzicienii le au atât în țară, cât și în străinătate.

S-a adus de asemenea în discuție și prezența Orchestrei Române de Tineret la festivalul Sergiu Celibidache, înregistrarea în toamnă a unui CD cu muzică românească și alte evenimente-surpriză pe care orchestra le rezervă publicului.

Radu Mihalache