ACUM:
19.00
Stagiunea muzicală Radio
În direct, Orchestra Națională Radio.
Urmează: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.

Arhivă : Cronici Înapoi

Se lansează noile abonamente pentru concertele și recitalurile Sălii Radio

Publicat: miercuri, 29 August 2012 , ora 10.13

O dată cu venirea toamnei și apropierea noilor stagiuni pentru sălile de spectacole și concerte ale capitalei, se anunță deja și noile tendințe de sezon! Dacă în fiecare anotimp în modă și design stilurile de succed, în lumea artei clasicul a fost și va rămâne o permanență apreciată de publicul de toate vârstele. Muzica clasică în interpretarea unora dintre cei mai apreciați artiști din țară și străinătate își va reocupa locul privilegiat la Sala Radio.

Orchestrele și Corurile Radio lansează noile abonamente pentru perioada toamnă - iarnă 2012! Publicul fidel, dar și tinerii care iubesc muzica și vor să descopere cât de înconjurați sunt zilnic de partituri clasice, de la soneria telefonului mobil până la reclamele TV, toți cei care vor să nu rateze concerte și recitaluri de excepție sunt așteptați la casa de bilete.

Aveți locuri asigurate numai dacă vă abonați în perioada 29 august-11 septembrie 2012, la casa de bilete din strada General Berthelot 60-64. Pentru detalii puteți contacta casa de bilete la telefon: 021-303.14. 28 sau 021-314.68.00. Programul este de luni până vineri, între orele 9.00-18.00.

Noua stagiune va debuta cu câteva evenimente extraordinare. Miercuri, 19 septembrie sunteți așteptați la o confruntare artistică între două viori de colecție, Stradivarius și Guarneri, care se vor întrece în măiestrie grație celor doi violoniști de talie internațională Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, cu arbitrajul asigurat de pianistul Horia Mihail. Recitalul face parte din cea de-a doua ediție a Turneului național "Duelul viorilor".

Evenimentul va fi urmat de concertul de deschidere a stagiunii Orchestrei Naționale Radio - vineri, 12 octombrie, care are în program celebra cantată Carmina Burana de Carl Orff, un prilej pentru a-l aplauda pe noul dirijor principal al Orchestrei Naționale Radio: tânărul și carismaticul artist Tiberiu Soare. Solista serii va fi cunoscuta pianistă română stabilită în Germania, Luiza Borac, în Concertul în do major pentru pian și orchestră de Mozart.

Miercuri, 17 octombrie, este rândul Orchestrei de Cameră Radio să își întâlnească pentru prima oară publicul în noua stagiune sub bagheta dirijorului sârb Dejan Savic și avându-l la orgă pe solistul ceh Pavel Kohout, cu un program original.

Pentru alte informații legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor și Corurilor Radio vă rugăm să consultați site-ul orchestre.srr.ro.