Arhivă : Cronici Înapoi

Proiectul SCENART - rezultate după un an de activitate

Publicat: marți, 9 Noiembrie 2010 , ora 8.38

SCENART este titlul unui proiect inedit, aflat în plină desfășurare la Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian". Proiectul a fost inițiat, pentru prima oară în țara noastră, cu scopul îmbunătățirii competențelor profesioniștilor care lucrează în domeniul artelor spectacolului. Această "activitate-pilot", realizată în parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano, a început o dată cu luna octombrie a anului 2009 și se derulează în două etape, pe o perioadă de trei ani.

Acestea au fost doar câteva repere ale conferinței de presă organizate vineri, 5 noiembrie 2010, în Sala Teatrului Național de Operetă "Ion Dacian", după un an de desfășurare a proiectului SCENART. Invitați în cadrul manifestării - la care au fost prezenți atât jurnaliști, cât și cei care au participat la cele unsprezece specializări din domeniile artistic, tehnic și administrativ - au fost Răzvan-Ioan Dincă, Directorul instituției gazdă, Umberto Bellodi, din partea Teatrului Scala din Milano, dar și directorii a două instituții asociate: George Ivașcu, reprezentant al Teatrului "Metropolis" și György Csaba, Directorul Teatrului Național din Târgu-Mureș.

Cursurile desfășurate în cadrul proiectului SCENART - de care au beneficiat, în afara teatrelor amintite, Opera din Brașov și Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța - vor fi certificate. Inițiativa continuă și probabil că la încheierea acestui așa-numit "exercițiu formativ", sloganul imaginat de actorul George Ivașcu pentru proiectul SCENART - "Cunoaștere pentru obținerea recunoașterii" - va deveni realitate.


Alexandra Cebuc