ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Cronici Înapoi

Eugen Brâncoveanu în recital la San Francisco

Publicat: miercuri, 19 Mai 2010 , ora 11.11

Așa cum a fost descris de San Francisco Chronicle, tânărul bariton de origine română Eugen Brâncoveanu este "un artist cu așa un talent teatral înnăscut încât un recital de lieduri devine un exercițiu de interpretare dramatică".

Într-adevăr, recitalul pe care l-a susținut duminică, 16 mai 2010, la Conservatorul din San Francisco în compania pianistului John Parr a fost un exercițiu de stil și o lecție de creativitate, dar mai ales o încercare de a se măsura cu cei mai mari.

Cu timbrul lui profund și sumbru, a tradus perfect emoția disperată și jalnică a cântecelor scrise de compozitorul rus Georgi Sviridov. Ușurința cu care a trecut de la un univers la altul este de admirat. Recitalul a culminat cu celebrul lied Erlkönig de Schubert și cu personajul Don Quichotte în La chanson à boire de Ravel, interpretat cu deriziune și aristocrație. Dinamismul și talentul lui narativ a reînviat până și opera lui Carl Loewe, un contemporan uitat al lui Schubert, a cărei interpretare a fascinat audiența care l-a răsplătit cu ropote de aplauze.

Alexandra Diaconu