Arhivă : Cronici Înapoi

Matei Bucur Mihaescu în dubla ipostaza de interpret si compozitor la Sala Radio

Publicat: miercuri, 13 Ianuarie 2010 , ora 16.19
Putem spune ca miercuri, 13 ianuarie 2010, în Studioul Mihail Jora a fost seara lui Matei Bucur Mihaescu, tânarul de 14 ani, pianist si compozitor, care a prezentat în fata publicului nu mai putin de 10 lucrari semnate si interpretate chiar de el însusi.

Alaturi de tânarul muzician pe scena au mai urcat membrii Orchestrei de Camera Radio condusi de Radu Postavaru, Corul Radio pregatit de Dan Mihai Goia, trombonistul Florian Radu, violonista Ioana Goicea, violoncelistul Stefan Cazacu, flautista Teodora Iliescu si trompetistul Silviu Albei. O adevarata desfasurare de forte deci si o laudabila initiativa a Societatii Române de Radiodifuziune de a promova tinerele talente.

Aceasta promovare implica însa automat si o expunere pe masura, deci si o responsabilitate pentru Matei Bucur Mihaescu, obligat pe viitor sa respecte încrederea oferita. Ascultându-i lucrarile ma gândeam ca ele îi definesc destul de bine vârsta. Poate tocmai de aceea în muzica sa este imprimat un romantism senin, fara framântari si convulsii si poate tot de aceea s-a simtit mai atras de serene sonoritati cu iz rococo. Talentul tânarului muzician nu poate fi contestat dar este expus, în acelasi timp si unui pericol, pe care speram ca Matei Bucur Mihaescu va avea abilitatea sa-l evite. Spun asta gândindu-ma la multimea de cazuri de copii-minune care multumindu-se doar cu talentul s-au pierdut pe parcursul timpului. Seriozitatea si rigurozitatea pregatirii profesionale, în special în ceea ce priveste compozitia, sunt singurele în masura sa puna cât mai bine în valoare un talent nativ autentic.

Matei Bucur Mihaescu are toate datele pentru a parcurge acest drum ascendent si nu putem decât sa-i uram succes în continuare si sa-i asteptam urmatoarele evolutii, fie interpretative, fie în ipostaza de compozitor, pe scenele de concert din România si de ce nu, pe scenele internationale.
Ioana Marghita