Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Irina Sârbu

Publicat: marți, 4 Aprilie 2023 , ora 13.47

Cântăreața Irina Sârbu sărbătorește 20 de ani de activitate printr-un concert special alături de Big Band-ul Radio, dirijat de Simona Strungaru. Evenimentul va avea loc joi, 6 aprilie, de la ora 19:00, la Sala Radio. Alegerea acestei scene are o încărcătură simbolică pentru solistă, pentru că a debutat aici cu exact două decenii în urmă. Irina Sârbu ne mărturisește mai multe despre concertul său aniversar, într-un interviu realizat de Viorel Grecu.

Ce îți amintești de la primul tău concert de la Sala Radio, petrecut în urmă cu două decenii, și ce a însemnat atunci pentru tine acea apariție?

În primul rând, a însemnat o mare onoare și un "challenge" să pot să fiu pe scena Sălii Radio, atât de tânără, proaspăt ieșită de pe băncile liceului George Enescu. Îmi amintesc și piesele pe care le-am cântat. Am cântat Summertime, Fly me to the Moon. Eram ușor speriată și foarte emoționată, dar iată că după 20 de ani revin pe aceeași scenă mult mai încrezătoare și mai matură după atâta timp.


Scenă pe care ai mai cântat în tot acest interval. Să ne dezvălui câte ceva despre concertul de joi, la ce să ne așteptăm în privința repertoriului, a stării acestui concert aniversar?

Am decis împreună cu dirjoarea Simona Strungaru și cu Big Band-ul Radio că va fi un concert extrem de clasic, cu teme clasice, George & Ira Gershwin, piese foarte cunoscute, standarde de jazz. Tocmai pentru că aniversez 20 de ani de jazz, ne-am zis să fie sută la sută clasic. O să am și câțiva invitați surpriză pe care n-aș vrea să-i dezvălui acum. Repertoriul este extrem de dinamic, piese cântate și de Ella Fitzgerald, Fever, I Got Rhythm, Don't Get Around Much Anymore, multe piese faine și ultracunoscute.


Ce ne mai poți spune despre planurile tale? Am înțeles că ai în lucru un album nou.

Da. Chiar la începutul anului am înregistrat zece piese. Abia aștept să scot albumul, deocamdată este la capitolul mix, master. Am înregistrat împreună cu Sorin Zlat la pian, care a făcut și aranjamentele, cu Iulian Nicolau la tobe, Adrian Flautistu la bas și am avut și câțiva invitați pe album, pe Sebastian Burneci, Cătălin Milea, Liviu Negru (toți membri ai Big Bandului Radio) și pe Alex Man la chitară. Albumul este unul extrem de personal și original. Este primul album unde am scris muzica și versurile în totalitate și probabil pe undeva prin luna mai îl vom lansa, pentru că îmi doresc mult să îl lansăm înainte de ziua mea, care va fi în iulie. Împlinesc 40 de ani, deci o sumă rotundă și acesta este un cadou pentru această aniversare specială.


Deci vor fi exclusiv compoziții originale pe acest disc.

Da. Albumul va fi în engleză, pentru că ne dorim să ajungem la cât mai multă lume și în afara țării. Fiind jazz, am ales limba engleză.


Interviu realizat de Viorel Grecu