Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violonista Mihaela Martin

Publicat: vineri, 24 Februarie 2023 , ora 13.51

Muziciana oferă mai multe informații despre Concertul de mărțișor din 4 martie 2023, de la Sala Radio.

Doamnă Mihaela Martin, cu ce gânduri reveniți pe scena Sălii Radio, cu ocazia tradiționalului concert de Mărțișor?

Pe scena Radioului nu am mai fost cam de mulți ani. Deci, mă bucur foarte mult să revin și să mă reîntâlnesc cu publicul, care sunt sigură că se va bucura să asculte un program cu lucrări primăvăratice.


Cum s-a ajuns la formula de concert a evenimentului din 4 martie?

Am fost contactată de Răzvan Popovici, care este un foarte bun coleg și prieten cu care am cântat în foarte multe ocazii. De câțiva ani, se organizează acest concert de Mărțișor, un eveniment în care să urăm bun-venit primăverii. Deci, am fost contactată și, fiind liberă, m-am bucurat foarte mult să pot participa la acest concert.


Ce evenimente cuprinde agenda dumneavoastră de concert pentru următoarea perioadă?

În luna martie am foarte multe activități atât concertistice, cât și pedagogice, masterclass-uri. După ce voi veni la București, imediat plec în Israel, unde voi avea un concert de muzică de cameră și un masterclass; după care, merg la Madrid, la Escuela Superior de Música Reina Sofía - o academie cu renume mondial unde, de asemenea, voi susține un concert de muzică de cameră și un masterclass. Apoi, sunt prezentă la Amsterdam. La începutul lui aprilie începe semestrul de vară și, în continuare, voi avea o activitate pedagogică destul de intensă, însă încep și festivalurile de vară, din mai. Trebuie să mă organizez foarte bine pentru a putea da maximum de randament în tot ceea ce fac.

Interviu realizat de Ana Sireteanu