Arhivă : Interviuri Înapoi
Interviu cu Oana Ivașcu, managerul Asociației Culturale ISVOR
În perioada 16-23 iulie 2021 Asociația Culturală ISVOR, în parteneriat cu Radio România Muzical va efectua la Sala Radio o sesiune de înregistrări speciale.
Detalii despre acest proiect aflăm de la Oana Ivașcu, managerul Asociației:
În cursul săptămânii curente veți efectua înregistrări pentru două proiecte derulate de Asociație. Să le luăm pe rând. Mai întâi, "ConnectArts-Note", proiect aflat la cea de-a treia ediție. În ce constă ediția din acest an și ce aduce în plus față de precedentele?
ConnectArts este o platformă de comunicare pentru artiști și de sprijinirea artiștilor, iar în ediția aceasta, care se va desfășura în perioada iulie-noiembrie, vom avea invitați trei poeți și trei trupe de jazz. Sunt trei trupe de muzicieni tineri. La fel și cei trei poeți, fac parte din tânăra generație.
Ne puteți detalia, în afară de această sesiune de înregistrări, ce va fi să urmeze în cadrul acestui proiect?
În primul rând este această serie de înregistrări, care înseamnă nu numai înregistrare, cât și compoziție sau creație literară. Cele trei trupe au creat, fiecare câte cinci lucrări muzicale, cu durată aproximativă de 30 de minute, iar cei trei poeți au fost invitați să scrie cinci poezii, fiecare. Ce aduce nou? Toate materialele sunt realizate în colaborare. Acești artiști au interacționat întrei ei, și-au expus conceptele, au lucrat împreună, iar ce va fi prezentat, va trece prin filtrul a doi artiști vizuali. Nu sunt doar înregistrări ale performance-ului artistic. Sunt lucrări video.
"Carnavalul animalelor" este un alt proiect, pe care Asociația Culturală ISVOR îl dezvoltă în această perioadă, din nou în parteneriat cu Radio România Muzical. Cum se va derula acesta?
"Carnavalul animalelor", la fel ca și "ConnectArts" sunt în parteneriat cu Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică și se bucură de sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, proiectele fiind finanțate de AFCN. Ce se întâmplă în "Carnavalul animalelor"? Plecăm de la cunoscuta lucrare a lui Camille Saint-Saens, o lucrare scrisă inițial pentru 10 instrumente și apoi vom face o producție video, care înseamnă teatru de umbre, muzică (înregistrată, bineînțeles) și proiecție video. Materialul care va fi realizat va fi prezentat online, precum și în ateliere susținute în școli din zona rurală. Vom avea o serie de ateliere în județul Vâlcea, în zece școli.
Prin urmare are o latură educativă și va putea fi urmărit în aceste școli, din toamnă.
Da. Noi gândim că se va întâmpla undeva în luna octombrie, dar despre toate acestea o să anunțăm, o să spunem mai multe, pe parcursul derulării proiectului.
Rămâne doar la nivelul acelor școli din județul Vâlcea sau intenționați să lărgiți aria?
Intenționăm să lărgim aria, într-adevăr, dar este un punct de plecare. Practic, proiectul se va întâmpla exclusiv în cele zece școli anul acesta, dar probabil că vom merge mai departe, iar având o latură puternică online, el va putea fi văzut de oricine va dori; putem să îl trimitem în școli și nu numai.
Va fi disponibil și pe pagina dumneavoastră de Facebook?
Pe pagina de Facebook, pe site-ul Asociației, pe un site dedicat, vom anunța fiecare pas.