Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu soprana Aida Pascu

Publicat: luni, 31 Mai 2021 , ora 14.11
Vineri, 28 mai, au fost anunțați câștigătorii bursei Moștenitorii României Muzicale, proiectul derulat de Radio România Muzical în parteneriat cu Rotary Club Pipera. Printre laureații acestei ediții s-a numărat și soprana Aida Pascu.

Aș vrea să vorbim despre participarea la competiția pentru Bursa "Moștenitorii României muzicale". Ce anume te-a motivat să participi la acest concurs?

Am aflat despre această competiție de la radio - și nu eu personal, asculta tatăl meu Radio România Muzical și, deodată, mi-a spus "ce-ar fi să încerci?". M-am gândit că având niște videoclipuri destul de reprezentative pentru evoluția mea, nu ar strica să încerc și eu pentru că-mi doresc, desigur, în primul rând tot ce înseamnă evoluție pe plan profesional și-mi doresc foarte mult să învăț.

Dacă-mi amintesc bine, am trimis un videoclip cu "Come scoglio" din Cosi fan tutte de Mozart; am trimis un videoclip cu "Il est doux, il est bon" din Herodiade de Jules Massenet și "Sempre libera" din Traviata de Verdi.


De ce crezi că sunt reprezentative înregistrările pe care le-ai realizat?

Ele au fost trimise deja la niște concursuri. Înregistrarea de "Come scoglio" a fost trimisă pentru facultate. Au fost făcute imprimări, spun eu, frumoase și în condiții profesionale, iar studiul, desigur, și abordarea tehnică au fost foarte, foarte intense în ultima vreme, mai ales că este o perioadă destul de încărcată... Slavă Domnului, începem să ne mișcăm din nou și noi, în lumea artistică!


Ca studentă la Universitatea Națională de Muzică din București, cum ai trecut prin pandemie?

Sincer, destul de greu pentru că ne-a luat prin surprindere mai ales în ceea ce privește cursurile, când s-a închis totul. Sigur, universitatea s-a organizat foarte rapid și foarte bine cu tot ce a însemnat cursuri online, dar cea mai dificilă parte a fost cea practică. Deci, orele clasei de operă și de canto, și corepetiție, chiar și actorie... a fost dificil să facem online. Dar am trecut și peste acest lucru și acum profităm cât putem de orele pe viu.


Interviu realizat de Petre Fugaciu