Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Jean Dumitrașcu, managerul Filarmonicii Pitești despre stagiunea 2018-2019

Publicat: miercuri, 26 Septembrie 2018 , ora 9.49

Cum ați caracteriza următoarele evenimente din cadrul Filarmonicii Pitești, având în vedere că este vorba, atât de concerte simfonice sau de jazz, cât și de un recital cameral susținut de cvartetul Filarmonicii Pitești.

Am organizat în cadrul celei de-a XII-a stagiuni a Filarmonicii Pitești, un program cât mai divers. Am păstrat ziua de joi pentru concertele noastre simfonice ca și până acum. În plus, organizăm și o stagiune camerală cât mai diversă, fie în zilele de vineri, fie în zilele de marți. Stagiunea camerală debutează cu recitalul cvartetul Filarmonicii Pitești și al invitaților săi Soyung Yu, soprană cu care am mai colaborat, din Coreea de Sud, iar la pian, Radu Titi, după care, vorbim tot de concertele camerale, luni 15 octombrie avem un concert-eveniment, West meets East, cu Alexandru Tomescu în prim-plan și cu artiști din India, care este o reeditare a concertelor susținute acum 50 de ani de Yehudi Menuhin și chitaristul Ravi Shankar din India.


Iar în privința concertelor simfonice?

Activitatea noastră de bază o reprezintă concertele simfonice. Joia aceasta îl avem ca invitat pe dirjorul Alexandru Ganea, iar la pian avem un concert la patru mâini,cu Eugen Dumitrescu și Corina Răducanu. Aceștia vor interpreta un concert al lui Leopold Kozeluch, un mare compozitor ceh, de la moartea căruia se împlinesc 200 de ani. Pomenim și de jazz, va fi vineri, 28 septembrie. Avem un nou concert Tinere talente, în octombrie, pe scena noastră, tocmai pentru a veni în sprijinul acestor foarte tineri soliști.


Există concerte sub egida centenarului Marii Uniri în planul stagiunii?

Încă din ianuarie și până în prezent am organizat mai multe concerte simfonice sub egida centenarului. Am insistat anul acesta pe interpretarea muzicii simfonice românești, iar a doua coordonată pe care am urmărit-o în cadrul centenarului a fost invitarea a multor soliști sau dirijori de la Chișinău, tocmai pentru a sublinia legăturile noastre între România și Republica Moldova.


Interviu realizat de Petre Fugaciu