Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Gala Muzicii Academice la Academia de Muzică 'Gheorghe Dima' din Cluj - Interviu cu Cristina Pascu, purtător de cuvânt

Publicat: miercuri, 9 Mai 2018 , ora 15.42
Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima" din Cluj Napoca organizează miercuri, 9 mai 2018, Gala Muzicii Academice, un eveniment aflat la prima ediție. În cadrul ceremoniei vor fi premiați muzicieni, profesori și studenți ai instituției, care s-au remarcat prin rezultate excepționale, prin aportul lor la creșterea valorii academice, didactice și de cercetare în comunitate, precum și parteneri ai instituției. Despre acest eveniment care cuprinde și un spectacol susținut în egală măsură de maeștri și de discipolii acestora, am stat de vorbă cu Cristina Pascu - purtător de cuvânt al Academiei de Muzică ,,Gheorghe Dima" din Cluj Napoca:

Este vorba de Gala Muzicii Academice, un eveniment care-și propune să se concentreze practic în jurul valorilor muzicale care ne definesc atât la nivel instituțional, cât și extern, din perspectiva relațiilor fructuoase pe care le avem cu universitățile și cu centrele de cultură. Astfel încât această gală este o manifestare a aprecierii noastre față de profesorii și studenții noștri care au dat dovadă de excelență și au rezultate deosebite în activitățile lor artistice, interpretative, didactice. Este vorba de studenții și profesorii Academiei de Muzică "Gheorghe Dima", mai exact este vorba de un profesor al Facultății de Interpretare, un profesor de la Facultatea Teoretică, doi studenți proveniți din cele două facultăți, precum și doi absolvenți ai acelorași facultăți. De asemenea, ne îndreptăm atenția și spre profesorul Eero Tarasti - muzicolog și semiotician, colaborator și Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima", oaspete drag al nostru, unul dintre muzicologii de prestigiu la ora actuală pe plan internațional.


Cum se va desfășura această gală?

Evenimentul constă într-un concert și o festivitate de premiere - un moment în care ne aducem recunoștința față de partenerii noștri culturali și entitățile media care ne sprijină, ne promovează și ne ajută să aducem la lumină aceste valori ale activității noastre. După care va fi chiar și o zonă expozițională, un pavilion expozițional pe care-l putem vizita la sfârșitul evenimentului în care-și expun activitățile centrele culturale. Și... câteva momente de schimb de păreri și planuri de idei și de proiecte.


Să le spunem ascultătorilor că acest eveniment va avea loc la Sala Auditorium Maximum.

Sala Auditorum Maximum, miercuri, 9 mai, ora 19.00. Este deschis publicului. Ne bucurăm să aducem în lumina reflectoarelor și-n atenția cetății aceste persoane și personalități. De aceea invităm publicul clujean și nu numai să vină la acest eveniment și să fie alături de noi. La festivitate vor fi invitați de asemenea, pe lângă oficialitățile orașului și entitățile culturale despre care am vorbit, și reprezentanții mediului privat pe care dorim să-i atragem spre susținerea proiectelor culturale de calitate.

Interviu realizat de Jeanine Costache