Arhivă : Interviuri Înapoi

'Pianul călător' ajunge la Sala Radio - Interviu cu pianistul Horia Mihail

Publicat: miercuri, 25 Aprilie 2018 , ora 12.20

Turneul Pianul călător continuă cu un recital susținut de pianistul Horia Mihail la Sala Radio. Astăzi, 25 aprilie 2018, el poate fi ascultat de la ora 19:00 și în transmisiune directă la Radio România Muzical.

Mai multe informații despre program, dar și despre idea generală a turneului ne-a oferit pianistul Horia Mihail în interviul ce urmează.


Cum ați gândit programul acestei seri?

Este un fel de adunare a forțelor din anii precedenți, cumulată cu prezența unei piese noi. Am ales șlagăre ale muzicii clasice; este vorba despre Alla turca de Mozart, Sonata lunii de Beethoven, Visarea lui Schumann, la care am adăugat Rapsodia lui Enescu în transcripția pentru pian a compozitorului.


Cu ce gânduri ați pornit în această a opta călătorie?

Este a opta călătorie... haideți să-i spunem, într-un fel, aniversară. De ce am ales așa? Deoarece coincide această ediție cu un eveniment foarte important al României, și anume aniversarea a o sută de ani de la poate cel mai important eveniment al istoriei noastre. Și am considerat că în momentul în care aniversezi ceva, în afară de euforie, bucurie, e și un moment de analiză, de a-ți da seama ce s-a întâmplat bine, ce nu s-a întâmplat bine de la momentul pe care-l aniversezi, de a-ți regrupa forțele și de a vedea cum mergi mai departe. Ei bine, așa gândesc eu, personal, această aniversare a noastră, a românilor. Și, bineînțeles, păstrând proporțiile, gândesc și această mini-aniversare a Pianului călător.

Turneul Pianul călător se derulează până în data de 7 mai 2018, ultimul concert al acestei ediții având loc la Sinagoga din Bistrița.

Interviu realizat de Ana Diaconu