Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianista Alexandra Dariescu

Publicat: vineri, 9 Martie 2018 , ora 9.10
Două celebre artiste române au putut fi ascultate miercuri, 7 martie 2018, la Opera de Stat din Viena. Este vorba despre soprana Angela Gheorghiu și pianista Alexandra Dariescu, care au propus un recital cu lieduri, arii din opere și piese pentru pian solo. Mai multe detalii despre eveniment ne-a oferit Alexandra Dariescu în următorul interviu.


Cum a luat naștere inițiativa acestei colaborări?

Am primit invitația din partea Angelei Gheorghiu și mă bucur din suflet că avem această oportunitate să cântăm împreună. Va fi un recital care va fi dat și în direct pe site-ul Operei din Viena. Accesul este gratuit, am înțeles, și mă bucur din suflet că vom avea un program extraordinar unde vom cânta foarte multe lieduri împreună, voi interpreta și eu câteva piese solo, dintre care Pas de Deux și Valsul florilor de Ceaikovski din, aranjamente de Pletnev și Percy Grainger, iar în partea a doua, vom interpreta lucrări de Enescu, Fields și Constantin Silvestri, așa că vom aduce și din repertoriul românesc, și internațional.


Au avut loc deja primele repetiții. Cum au decurs?

Repetițiile au fost extraordinare, ieri. Eu am fost pe un fus orar diferit, întrucât am venit direct din Canada, unde am avut debutul cu Ceaikovski nr. 1, concertul pentru pian și orchestră, dar am ajuns la repetiții, iar Angela este într-o formă extraordinară. Atât de multă inspirație și atât de mult entuziasm, pe care le emană prin toți porii...


Aș vrea, în final, să vă rog să ne povestiți mai multe despre conferința Young European
Lieders,înspre care porniți imediat după recital, pe 8 martie.

Conferința va fi pe durata a trei zile, la Vașovia. Este un program foarte, foarte încărcat. Pe data de 8 martie seara, va fi o cină foarte importantă dedicată Zilei Femeii, unde și eu și alți invitați vom vorbi despre femeile care ne-au inspirat și care ne-au modelat viața. După această cină, va avea loc și un recital unde voi concerta. Conferința este foarte aglomerată, vom avea foarte multe dezbateri, pe teme politice, pe teme de mediu, pe temele egalității dintre femei și bărbați. Va fi ceva extraordinar care sunt sigură că va avea efecte pozitive și, bineînțeles, invitații sunt din toate domeniile, din lumea artei, din jurnalism, din politică. Sunt sigură că va fi ceva foarte, foarte interesant!


Interviu realizat de Ana Diaconu