Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu Dan Creimerman, directorul Asociației Culturale și al Canalului Media 'Art Channel'

Publicat: vineri, 2 Martie 2018 , ora 13.08
Asociația Culturală și Canalul Media "Art Channel", conduse de Dan Creimerman și Dana Bartzer, organizează luni, 5 martie, la ora 19,00 în Aula Bibliotecii Universitare Carol I, "O Aventură pe lună cu Dan Grigore". Va fi prima ediție dintr-o serie de spectacole colocviale de muzică, teatru, film și arte plastice.


Domnule Dan Creimerman, a devenit deja o tradiție să promovați la Canalul Media "Art Channel", tineri interpreți. Dar iată că v-ați gândit să aduceți pe scenă și maeștrii, într-o serie de spectacole lunare care îl vor avea ca amfitrion pe pianistul Dan Grigore. Cum se vor desfășura aceste evenimete culturale? Care este ideea de la care ați pornit?

Sunt de fapt niște întâlniri în care maestrul Dan Grigore aduce alături de el câte un invitat principal, co-amfitrion va fi doamna Adriana Popescu, om de teatru cunoscut. Se vor dezbate diverse teme legate de artă și cultură. Maestrul Dan Grigore va și cânta. La fiecare eveniment vor fi invitați de asemenea doi tineri artiști, noi ne-am dorit să fie unul din zona gimnaziului, din liceu și unul din zona universitară. Vom încerca să-i arătăm pe acești tineri dintr-un alt unghi și să punem și noi umărul la recunoașterea lor.


Maestrul Dan Grigore va rămâne permanent în această calitate de amfitrion, sau vor mai fi și alte personalități din lumea muzicii?

El va fi conducătorul permanent al acestei serii de evenimente. Inițial ne-am gândit la niște seri muzicale de salon, dar nu am găsit salonul potrivit… În schimb, am găsit Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I și mai ales, înțelegere din partea celor care conduc această instituție. Nemăsurata lor bunăvoință și ajutorul pe care ni l-au dat în tot ceea ce am avut nevoie. Ne-au ajutat necondiționat și vreau să le mulțumesc pentru tot ceea ce au făcut.


Va fi o colaborare permanentă cu Biblioteca Centrală Universitară?

Încă nu știu, în funcție de câți spectatori vom avea. Poate că va trebui să facem unele spectacole în alte săli, suntem de-abia la prima ediție și vrem să vedem ce se întâmplă. Ne-am gândit și la alte centre culturale ale țării, Brașov, Sibiu, Iași.


Vom asista așadar la o îmbinare a muzicii cu literatura și teatrul?

Film, teatru, literatură și artă plastică. Avem o listă de invitați destul de mare care vor fi din toate domeniile.


De ce acest titlu: "O aventură pe lună cu Dan Grigore"? Trebuie să ne așteptăm la ceva spectaculos pe scenă?

Pentru că Dan Grigore este un artist plin de surprize. Și cred că vor fi niște spectacole deosebit de interesante!


Cum sunt aleși cei doi tineri care urmează să cânte pe scenă alături de maestrul Dan Grigore? Se face o preselecție sau se înscriu, pur și simplu?

Dana Bartzer, soția mea, organizează o stagiune de concerte cu elevi ai Colegiului Național de Muzică "George Enescu" și astfel, ea vede foarte mulți tineri talentați. Pe alții i-am descoperit cu ocazia diverselor concursuri sau a altor evenimente la care au participat. Noi ne facem o listă și hotărâm de comun acord cu ei. Este onorant pentru oricine să participe la o asemenea serată, într-o asemenea companie.


Dacă ar vrea cineva din afară sau din provincie să se înscrie, ar putea?

Bineînțeles. Ei ne pot scrie, ne pot transmite înregistrări, linkuri.. și să ia legătura cu asociația "Art Channel". Ne pot scrie pe facebook sau pe website-ul care a fost înființat deja acum 10 zile.


Ce program urmează să ne oferiți în această primă ediție a seratelor? Este surpriză?

Ce va cânta maestrul Dan Grigore este exclus să vă spun pentru că nu știm nici noi. El vrea să ne surprindă și să ne bucure. Dar orice ar cânta, va fi minunat. Alături de Dan Grigore vor mai fi pe scenă Carla Stoleriu, studentă la flaut, la UNMB, la clasa profesorului Ion Bogdan Ștefănescu și Ștefan Aprodu, elev la Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti" unde se pregătește cu d-na profesoară Magdalena Ursu. Vor interpreta fiecare un program de 12-15 minute. Am încercat să fie o pondere echilibrată între muzică și subiectele discutate.


Interviu realizat de Laura Ana Mânzat