Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Balul Operei Naționale Române din Cluj Napoca - Interviu cu Cristian Avram

Publicat: miercuri, 28 Februarie 2018 , ora 12.49

În fiecare an, Opera Națională Română din Cluj Napoca propune Balul operei, un eveniment mult așteptat de public, ce va avea loc în 3 martie 2018. Va fi "un adevărat bal vienez", se spune într-un comunicat, realizat de o echipă echipa de creație care îi reunește pe dirijorul Tiberiu Soare, regizorii Mihaela Bogdan și Petre Năstase, scenograful Anca Pintilie și coregraful Pavel Rotaru. Despre acest eveniment a vorbit Cristian Avram - șef Birou Marketing, Organizare spectacole și Relații publice:


Domnule Cristian Avram, în 3 martie invitați publicul clujean și nu numai la unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului - Balul Operei. Se specifică într-un comunicat că tematica balului este legată de identitatea națională în anul Centenarului Marii Uniri.

În acest an avem o ediție specială a Balului Operei, cu o tematică specială legată de Centenarul Marii Uniri, mai precis despre această unitate în diversitate despre care ne vorbește atât Uniunea Europeană, cât și ediția din acest an a balului operei. Ne dorim să promovăm aceste valori materiale și spirituale născute pe teritoriul nostru, dar în același timp suntem mândri că facem parte din această comunitate care se numește Europa.

Invitatul special din acest an al balului este tenorul Ștefan Pop, tenorul care ne face mândri că suntem români - peste tot în lume, din japonia în Statele Unite, trecând prin toate marile case de operă din lume. Iar ceilalți soliști sunt soliștii casei - Carmen Gurban, Diana Țugui, Iulia Merca, Hector Lopez, Sorin Lupu, Simonfi Sandor. Avem și o parte de tineri soliști, dintre cei care activează în studioul nostru de operă - Larisa Ștefan, Victoria Cormoș, Andrei Manea, Andrei Nicoară. Se alătură și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj Napoca, precum și soliști și ansamblul de balet al operei noastre.


Iar bagheta i-ați încredințat-o dirijorului Tiberiu Soare.

Da. Este unul dintre cei mai apropiați dirijori ai operei noastre. I-am prezentat conceptul, a fost încântat și a acceptat pe loc să facă parte din acest proiect, care este un proiect experimental totuși. Așa cum vă spuneam, este prima dată când Opera Națională Română din Cluj îl organizează, până acum fiind doar parteneri în organizarea acestui proiect. Începând din acest an este o producție a operei noastre. Încercăm să facem o schimbare majoră în ceea ce privește aranjarea sălii; construim o platformă care să unească scena cu sala și să transformăm astfel toată sala Operei Naționale Române din Cluj Napoca într-o sală de bal.


Se vor acorda și câteva premii.

Premiile sunt: Premiul "Alexandru Fărcaș", Premiul pentru Tinere Talente, Premiul "Lya Hubic" pentru excelența unei voci feminine, Premiul "Dimitrie Popovici Bayreuth" pentru excelența unei voci masculine - este pentru prima dată când se acordă acest premiu - și, nu în ultimul rând, Premiul "Seniorii Cetății" acordat de consorțiul universităților clujene.

Vă așteptăm cu drag la această ediție absolut specială, în anul Centenarului, a Balului Operei, cu urarea clasică de "alles walzer", și anume o invitație la vals, pe scena Operei Naționale Române din Cluj, cum până acum nu s-a mai văzut!

Interviu realizat de Jeanine Costache