Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Compozitoarea Diana Gheorghiu, despre proiectul 'Elefantul curcubeu'

Publicat: miercuri, 14 Februarie 2018 , ora 14.36
În perioada 4 februarie - 1 aprilie 2018, în fiecare duminică, părinți și copii sunt invitați în mallul bucureștean Park Lake să se îmbarce într-o călătorie inedită, plină de culoare, în lumea atelierelor creative completate de magia muzicii jazz, în cadrul proiectului intitulat Elefantul curcubeu și organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, în parteneriat cu centrul comercial Park Lake. Coordonatoarea proiectului din partea UCIMR, Diana Gheorghiu, ne-a oferit mai multe detalii.


«Este vorba de o serie de ateliere și concerte de jazz dedicate copiilor, părinților și tuturor celor care vor să vină și să se bucure de această muzică. Avem în fiecare duminică, de la ora 16:00, aceste ateliere creative dedicate copiilor între 4 și 10 ani; ele sunt gratuite și îi invită pe cei mici să descopere fie cum să-și construiască mici instrumente muzicale, fie să intre în tainele creației deccorative sau să decupeze și să-și imagineze povești pentru teatrul de umbre.

Apoi, de la ora 18,00, îi invităm și pe cei mici, și pe cei mari să asculte recitaluri de jazz cu unele dintre cele mai apreciate trupe românești ale momentului. Până acum au concertat aici Adrian Nour și band-ul său, Irina Sârbu, iar în această duminică îl așteptăm pe Mircea Tiberian, însoțit de Nadia Trohin și de interpreții care-i vor acompania. Până în 1 aprilie vom avea de fiecare dată aceste ateliere și îi mai așteptăm pe scenă pe cei de la Bourbon Jazz Unit, pe Viorica Pintilie și ansamblul său, pe Teodora Spânu, însoțită de colegi instrumentiști și alte câteva ansambluri pe care vă invităm să le descoperiți pe pagina noastră de facebook UCIMR sau pe pagina de facebook a centrului comercial Park Lake; programul va fi uptadat de la săptămână la săptămână.

Ne-a bucurat foarte mult interesul foarte mare de care au avut parte atelierele. Au venit mulți copii cu mult entuziasm. Părinții au dat dovadă de mult interes, de asemenea. Au rămas până la concerte, s-au bucurat, au cântat alături de formațiile invitate; mai ales că am avut și o provocare pentru acest proiect - fiecare dintre cele nouă ansambluri care apar pe scena dedicată copiilor și părinților va cânta în stil jazzistic improvizatoric o piesă cunoscută din folclorul copiilor sau sau din repertoriul cântecelor celor mai cunoscute pentru cei mici. Astfel că, pe lângă piesele consacrate, ei pot să vadă, la prima mână, cum se joacă profesioniștii și cum pot să transforme într-un ritm de swing, de blues sau de samba piese aparent banale pe care le poate fredona toată lumea.»

Interviu realizat de Ana Diaconu